17 / 05 / 2024

Ankara Belediyesi Kuzey Ankara Külliyesi

Ankara Belediyesi Kuzey Ankara Külliyesi

Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi projesinde neler var? Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm alanı içindeki Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi projesi nedir? İşte cevaplar...

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Kapalı Maraş'ın açılma süreci hızlandırılıyor!

Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, koronavirüsle beraber 1974 yılından bu yana kapalı olan Maraş'ın açılması hakkında çalışmalar hızlandı. 46 yıl boyunca kapalı olan "Hayalet Şehir" in yeniden faaliyete geçmesi için yol haritası belirlendi.

Mansur Yavaş'tan Ankara Belediyesi'nin mali durumu hakkında açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin 200 günlük raporu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Kredi için onay istedik, muhalefet reddetti" dedi...

Kuzey Alanya için yeni imar yolu!

Alanya Belediyesi, Kuzey Alanya’yı Büyükhasbahçe ve Mamadı üzerinden Cikcilli çevreyoluna bağlayacak 30 metrelik imar yolu için çalışmalara hız verdi.

Ankara Belediyesi Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı görevinden alındı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve eski başkan Melih Gökçek arasındaki ‘Hafriyat geliri’ tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. Belediyenin Hafriyat Müdürü Murat Duvarcı görevinden alındı.

Kuzey Ankara Merkez Cami ve Külliyesi'nde son rötuşlar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi "Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi”nin inşaatını tamamlıyor.

Körfez Belediyesi'nden 4.5 milyon TL'ye satılık dükkan!

Körfez Belediyesi, Kuzey Mahallesi'nde yer alan 2 katlı dükkanı ihale ile satışa sunuyor. İhale 25 Nisan'da yapılacak..

Kuzey Ankara Girişi 2.etap kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Ankara Belediyesi'nden 3 ilçede satılık 4 arsa!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gölbaşı, Yenimahalle ve Pursaklar ilçesindeki 4 arsayı satıyor. Konut imarlı arsaların satış bedeli 129 milyon 51 bin 950 TL olarak belirlendi.

Malatya Çarmuzu'da kavşak düzenleme çalışmaları başladı!

Yol çalışmalarına ağırlık veren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kuşak Yoluna bağlanan Çarmuzu bağlantı yolunda kavşak düzenleme çalışmalarına başladı.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 3.Bölge ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Ankara İli Kuzey Kent Girişi 3. Bölge'ye 686 Adet konut inşa edecek. TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 3.Bölge ihalesi bugün yapılacak.

Ankara Kuzey Yıldızı Külliyesi 2017'de tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Kuzey Yıldızı Külliyesi’nde inşaatın yüzde 70'i tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cumhuriyet tarihinin en görkemli inanç ve kültür merkezlerinden birini inşa ediyoruz" dedi.

Ankara Belediyesi Kuzey Ankara Külliyesi Haberi

Ankara Belediyesi Kuzey Ankara Külliyesi

Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi projesi nedir?



Kuzeykent Merkez Camii ve Külliyesi ileride planlanacak Kongre Merkezi ile birlikte sadece Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm alanının değil tüm Ankara'nın da ilgi alanı içinde yer alacak oldukça büyük bir projedir. 


Camii girişi meydan ile bir köprü aracılığıyla irtibatlandırılmıştır. Bu meydanın ortasında bir saat kulesi vardır. 


Camiinin batı yönünde cenaze namazı kılınan bir alan planlanmıştır. Musalla mekanı çevresinde sembolik anlamı olan görkemli servi ağaçları yer almaktadır. Biraz ilerisinde tasarlanan seyir teraslarında huzur ve dinlenme imkanı sağlanmıştır. Hasbahçe Osmanlı Türk bahçesinde yer alan özel ağaç ve çiçeklerle daha formal bir şekilde düzenlenmiştir.


Camii çevresinde külliye planlanmıştır. Oto veya yaya ilişkilerinin bulunduğu kapalı katlı otopark alanının üzerinde fiskiyeli havuzlu bir giriş bulunmaktadır. Bu alanın giriş kısmında etrafından...