01 / 05 / 2024

Ankara Boğazı projesinde son durum ne

Ankara Boğazı projesinde son durum ne

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ülke TV'de yayınlanan Akşam Baskısı programına katıldı. Gökçek programda gündeme ilişkin soruları cevapladı ve Ankara projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası! Teslimler Mart 2025'te!

Satış sürecinin devam ettiği Barbaros 48 projesinde sınırsız boğaz manzarası sunuluyor. Projede yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor.

Ankara Boğazı yeniden ihale edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kamuoyunda "Kanal Ankara" olarak da bilinen Ankara Boğazı Projesi"ni yenidenihale edeceklerini bildirdi.

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Melih Gökçek İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.

3. Boğaz Köprüsü’nde sona yaklaşılıyor!

YAPIMINA 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde iki kıtanın oto, ve tren yoluyla birleşmesine 391 metre kaldı.

Ankara Boğazı 3 yıl içinde tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın 2016 ve sonrası proje tanıtımında konuştu. Başkan Gökçek, Ankara'ya yapılacak projeleri açıkladı. Bunların arasında en ilginci ise Ankara'ya Boğaz'ın getirilmesi var...

Büyükşehir ile Çankaya arasında ‘Ankara Boğazı’ çekişmesi!

‘Ankara Boğazı’ projesine, Mimarlar Odası ile Çankaya Belediyesi’nin dava açtığını söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Alper Bey’e sitemimi bildireyim. Dava açmayacağız demişti ama dava açtı" dedi.

Ankara Boğazı Projesi meclisten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmrahor Vadisi üzerinde yapılması planlanan Ankara Boğazı Projesi’nin planının Meclis’ten geçtiğini açıkladı. Gökçek, 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

3. Boğaz Köprüsü'nde en ağır tabliye de yerleştirildi!

ICA’nın hayata geçirdiği 3’üncü Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. 3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesine 415 metre kaldı.

3. Boğaz Köprüsü'nün birleşmesine 535 metre kaldı!

ICA’nın hayata geçirdiği 3’üncü boğaz köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. Köprüde en ağırı 923 ton olan 59 çelik tabliyeden 36’ünün montaj ve kaynak işlemleri sona erdi.

3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşimine son 440 metre!

Yapımına 2013 yılında başlanan 3 milyar dolar maliyetli 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde köprü tahliyelerinin takılma işlemi hızla sürüyor. İki yakanın köprüyle üçüncü kez birleşmesine 440 metre kaldı.

3. Boğaz Köprüsü'nde son viraja girildi!

3’üncü boğaz köprüsü projesinde çelik tabliye montaj işlemlerinde son viraja girildi. 3. Boğaz Köprüsü'nde iki yakanın birleşmesi için 535 metre kaldı. Köprüdeki 59 tabliyeden 36’sının montaj ve kaynak işlemi sona erdi

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için protokol imzalandı!

Çanakkale Boğaz Geçişi projesinde yapılacak çalışmalar için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında proje protokolü imzalandı.

Ankara Boğazı projesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

30 Mart yerel seçimlerinden önce Melih Gökçek'in açıkladığı 'Ankara Boğazı' projesi ile ilgili ilk adım atıldı. Bakanlar Kurulu, projenin uygulanacağı bölgeleri kentsel dönüşüm alanı ilan etti.

Ankara Boğazı projesinde son durum ne Haberi

Ankara Boğazı projesinde son durum ne


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ülke TV'de yayınlanan Akşam Baskısı programına katılarak gündeme ilişkin soruları cevapladı ve Ankara projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.


İşte Melih Gökçek'in Akşam Baskısı programındaki açıklamaları:


Büyükşehir Belediyesi’nin “Boğaz Projesi”ne ilişkin soru üzerine, projeyi ekranda beliren animasyon görüntüleri eşliğinde açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Büyük projeler, büyük paralar, büyük talipler ister. İmrahor Vadisi’ne yapacağımız boğaz-kanal, 11 kilometre. Şimdi bunun projesi Bakanlar Kurulu’nda, bu hafta Bakanlar Kurulu’nda. İnşallah arazinin bir kısmı bizim, bir kısmı da vatandaşın olan bu proje Bakanlar Kurulu’nda tasdik edildikten sonra, bizim olan kısmını, vadiyi de içine katarak, ihale yapıp, o bölgeyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Mevcut arazimizle tanzimin tamamını bitirelim ve belediyenin cebinden para çıkmasın. Hatta belediyeye para kalsın istiyoruz” dedi. 

Her projeye olduğu...