07 / 05 / 2024

Ankara Demetevlere asansör uyarısı

Ankara Demetevlere asansör uyarısı

Yenimahalle Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile ‘Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Demetevler bölgesi uyarıldı.

Ankara Şehir Hastanesinde asansör düştü iddiası!

Sağlık Bakanlığından, Ankara Şehir Hastanesinde asansörün düştüğü ve dört kişinin yaralandığı yönünde bazı internet sitelerinde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı açıklandı. 

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Ankara Demetevler’e asansör uyarısı!

Yenimahalle Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile ‘Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi. Demetevler bölgesi uyarıldı.

Ankara'da asansörcülere sertifika şartı!

Ankara Sanayi Odası’na bağlı 2 ve 3’üncü OSB'de, asansör bakım, onarım ve montaj işçilerine ‘sınavla sertifika’ verilmesi amacıyla Mesleki Test ve Sertifikalandırma Merkezi (METES) açıldı.

Ankara'da 7 Bin 300 asansör kırmızı etiketli!

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Başkanı Sadettin Özkalender, Başkent’te 50 bin kadar asansör var olduğunu belirtti.

Ankara İncek'te inşaat çalışmasında asansör kazası: 1 ölü!

ANKARA Çankaya İncek'te yapımı süren 17 katlı bir binanın dış cephe kaplamasında çalışan işçileri taşıyan asansör, dün saat 15.00'de ikiye ayrıldı. 4 işçiden biri hayatını kaybetti...

Ankara'da asansör faciası: 1 ölü

Ankara İncek'te bir apartman inşaatındaki dış cephe asansörü 6. katta ikiye bölündü; 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı. İşçilerin, inşaatta çalışmaya dün başladıkları öğrenildi.

Faruk Çelik'ten asansör faciasıyla ilgili açıklama!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 7. İş, Güvenlik ve Yaşam Ankara Zirvesi'ne katıldı.Faruk Çelik'ten asansör faciasıyla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

Asansör Fuarı CNR Expo'da başladı!

Asansör, Yürüyen Merdiven Sanayi ve Teknolojileri Fuarı CNR Expo Yeşilköy'de bugün başladı. Asansör Fuarı, 28 Eylül 2014 Pazar gününe kadar sürecek. Avrasya Asansör Fuarı'na 30 bin profesyonelin katılımı bekleniyor.

Torunlar GYO asansör firmasıyla anlaşmayı bitirdi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar GYO Geda Major asansör sözleşmesini feshetti. Sözleşme 31 Mayıs 2013'te yapılmıştı.

Asansör firması, Torunlar'ı suçladı!

Torunlar GYO tarafından 'Facianın nedeni asansör şirketi, bu şirketle sözleşmemizi feshettik' açıklamasını yalanlayan Geda-Majör Limited Şirketi 'Elimize sözleşmenin feshedildiğine dair bir yazı ulaşmadı. Asıl sorumlu Torunlar GYO'dur' açıklaması yaptı.

Ankara Demetevlere asansör uyarısı Haberi

Ankara Demetevlere asansör uyarısı

Yenimahalle Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile ‘Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Toplantı için özellikle eski binaların ve asansörlerin bulunduğu Demetevler bölgesini seçen yetkililer, yeni yönetmelikler, güvenli asansör ve doğalgaz kullanımı hakkında bilgi vererek, vatandaşların sorularını da cevapladı. Doğalgaz için bacalı kombilerden hermetik kombiye geçilmesi ve asansör güvenliği için de periyodik kontrollerin önemine dikkat çeken yetkililer, kontrollerin aksatılmaması gerektiğini vurguladı. Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, “Yenimahalle Belediyesi, bölgemizdeki asansörlerin bakımı ve onarımı ile ilgili Ankara Makine Mühendisleri Odasıyla bir protokol yaptı. Bölgemizde bakım ve onarımlar onlara ait” dedi. 


GÜVENLİ OLMAYAN ASANSÖRLER MEVCUT


İnşaat mühendisi olan Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ise Demetevler’de güvenli olmayan asansörlerin bulunduğuna dikkat çekti. Neslihanoğlu, “Bilindiği...