04 / 05 / 2024

Ankara Dodurga mahallesi hafriyat alanı

Ankara Dodurga mahallesi hafriyat alanı

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'nın Çayyolu ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi'nde yapılan çalışmalarını meclis gündemine taşıdı. Yeşil, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu..

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Ankara Örnek Mahallesi dönüşüm istiyor!

Ankara Altındağ'daki Örnek Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. Örnek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Çiftçi; " Mahalleli heyecanla dönüşümün başlamasını bekliyor" dedi…

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Beytepe Mahallesi’nde yer alan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Arazi, Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi.

Denizli Acıpayam Muza Cami hizmete açıldı!

Denizli Acıpayam'ın en yüksek rakıma sahibi camisi Dodurga Mahallesi Muza Yaylasında açıldı.

Ankara Mutlu Mahallesi tapusuna kavuştu!

Ankara Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı kapsamında Mutlu Mahallesi Zabıta Blokları’nda vatandaşlara tapuları teslim edildi. 

Ankara Dodurga'daki hafriyat çalışmaları mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'nın Çayyolu ilçesine bağlı Dodurga Mahallesi'nde yapılan çalışmalarını meclis gündemine taşıdı. Yeşil, sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu..

Ankara Anafartalar'daki metruk bina çöktü!

Ankara Anafartalar Mahallesi'nde 2 katlı metruk bina çöktü. Can kaybının yaşanmadığı olay mahallede paniğe yol açtı.

Ankara Karakusunlar Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ankara Karakusunlar Mahallesi, 29096 ada 7 parsele ilişkin olarak hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifleri askıya çıktı...

Ankara Süvari Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Ankara Etimesgut ilçesi Süvari Mahallesi'nde gecekondu bölgesi Balkanlar kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve proje alanı ilan edildi.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2. Etap başvurusu başladı!

Ankara Mamak Gülseren Mahallesi Standart Konut Projesi kapsamında TOKİ stoğunda bulunan 37 konut için başvuru dönemi başladı.

Ankara Dodurga ve Alacaatlı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Dodurga ve Alacaatlı Mahallesi sınırları içerisinde 1024 hektarlık alana ait Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Ankara Çiğdem Mahallesi'nde yol çöktü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çiğdem Mahallesi 1589. Sokak’ta sabaha karşı özel bir inşaat firması tarafından yapılan inşaat çalışmaları sırasında fore kazıklarının yıkılması sonucu yoldaki toprağın kaydığını, kayma sonucunda ASKİ'ye ait su ve kanal borularının patladığını bildirdi.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2016 son başvuru!

23 konutun kurasız olarak açık satışa sunulduğu TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde başvuru dönemi devam ediyor. TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 2016 son başvuru tarihi..

Ankara Dodurga mahallesi hafriyat alanı Haberi

Ankara Dodurga mahallesi hafriyat alanı

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara'nın Çayyolu ilçesi Dodurga mahallesinde bir alanın hafriyat alanı olarak belirlenmesine  ilişkin soru önergesi hazırladı. Yeşil sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP'li Yeşil önergesinde "Ankara İli, Çayyolu /Dodurga mahallesinde; Dodurga meskun alanı ile Güney çevre yolu arasında kalan alan; yüzey suyu ve 2 şelalesi olan vadi tabanındaki hassas ekolojik bir sistemdir. Bölgede yapan hayatı habitat alanı olduğu bilinmekle beraber aynı zamanda hayvancılık yapılmaktadır." dedi.

Söz konusu alan üzerine Ankara BŞB tarafından hafriyat atıklarının dökülerek, söğüt ve meşe gibi yoğun ağaç dokusunun üzerinin olduğu gibi kapatıldığı ve alanın tesviyesinin; iş makinaları ile kayalık alanlarda ise, patlayıcı madde kullanılarak yapıldığı, yakın çevre sakinleri tarafından kaygı ile izlendiğini dile getiren CHP'li Yeşil 3...