02 / 05 / 2024

Ankara Giyim Sanayicileri Odası Başkanı Canip Karakuş

Ankara Giyim Sanayicileri Odası Başkanı Canip Karakuş

Ankara Alışveriş Festivali 'nin şimdiye kadar yeterli ilgiyi toplayamadığını belirten Ankara Giyim Sanayicileri Odası Başkanı Canip Karakuş, "Ankara Alışveriş Festivali bizim işlerimizi hiç etkilemiyor'' dedi.

Hazır giyimde tehlike çanları! Sektör yola dönüşerek devam edecek!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, “En büyük ihracat pazarlarımız yüzde 20 daraldı. İhracatımız yılı miktar olarak yüzde 15, değer olarak yüzde 8 azalarak kapatacak. Yeni dönemde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz” dedi.

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

Deprem sonrası tekstil sektörüne büyük darbe! İstihdam kaybı 100 bini buldu!

22 binin üzerinde kişiye istihdam sağlayan 265 firmayla hazırgiyimin kalesi konumuda yer alan Adıyaman’da 70 fabrika üretime başladı. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, "Artık kılık kıyafet değil barınma olanağı verilmesi" dedi.

Önce marketler uygulamaya aldı! Şimdi de hazır giyimciler uygulayacak

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda zincir marketlerde yaşanan etiket sabitlemeyi önümüzdeki  süreçte bizim sektörümüzde de göreceğiz.'' dedi.

Alışveriş yapacaklara son uyarı: Büyük zam kapıda!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel ise, halihazırda fiyatlardaki yıllık zam oranlarının yüzde 80’i bulduğunu; kış aylarında yapılacak zamların yıllık bazda yüzde 100’leri aşarak yüzde 130’ları ulaşmasının şaşırtıcı o

Abdullah Kiğılı’nın mesajı dipten dönüşe mi işaret ediyor?

Dünya yazarlarından Vahap Munyar, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği önceki başkanlarından biri ile Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı arasındaki diyalogu anlatan yazısını kaleme aldı…

AVM'lerin kur sabitlemesi şart!

Tekstil sektörünün 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerini kısa bir sürede atlattığını dile getiren Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, ancak sektörün önünde çözülmesi gereken daha büyük sorunlar olduğunu söylüyor.

NGSTYLE Ankara'daki ilk mağazasını açtı!

Türkiye'nin önde gelen kadın giyim markası NGSTYLE, Ankara'daki ilk mağazasını açtı. Şehrin yeni cazibe merkezi olan One Tower AVM'de kapılarını açan NGSTYLE, stil sahibi kadınlarının vazgeçilmezi olacak.

Brooks Brothers'ın Ankara şubesi açıldı!

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, önceki gece giyim markası Brooks Brothers’ın Ankara’daki şubesinin açılışına katıldı. Panora Alışveriş Merkezi’ndeki açılışa gelişinde Koç’u eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün karşıladı.

Kiğılı Ankara Podium AVM'de mağaza açtı!

Türkiye'nin erkek giyim markası Kiğılı, mağazalarına bir yenisini daha ekleyerek satış ağını genişletiyor. Yurt içinde 67 şehirde 225 mağaza met veren Kiğılı, Ankara'daki 20. mağazasını Podium AVM'de açtı.

Canip Karakuş: AVM'ler gelecekte hastane ve okul olacak!

Ankara Alışveriş Festivali 'nin şimdiye kadar yeterli ilgiyi toplayamadığını belirten Ankara Giyim Sanayicileri Odası Başkanı Canip Karakuş, "Ankara Alışveriş Festivali bizim işlerimizi hiç etkilemiyor'' dedi.

Crispino yeni mağazasını Forum Ankara' da açtı!

Önemli erkek giyim markalarından Crispino, Necatibey, Kızılay AVM ve Nata Vega'dan sonra Ankara'daki dördüncü, Türkiye'deki 25'inci mağazasını Forum Ankara Outlet AVM'de açtı. Gültekin: "Amacımız 2015 yılında daha fazla mağaza açmak". dedi.

Cem Negrin: Türkiye’nin İngiltere’ye yaptığı ihracat 5 yıl içinde yüzde 25 artacak!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve İngiltere-Türkiye Ticaret Odası’nın (BCCT) işbirliğiyle Londra’da düzenlenen 'Fasihon&Apparel Zone: Turkey ’ etkinliğinde Türk üreticilerle İngiliz firmalar bir araya geldi.

Ankara Giyim Sanayicileri Odası Başkanı Canip Karakuş Haberi

Ankara Giyim Sanayicileri Odası Başkanı Canip Karakuş

Cabip Karakuş, ''Onun çok bilen,insanlarla yapılması lazım" dedi Türkiye'nin umut bağladığı sektörlerin nelerdir diye sorulsa, 'inşaat, turizm, otomotiv ve tekstil' yanıtı verilir. 


Her zaman Bursa, Denizli, Gaziantep'in adı öne çıkarılsa da Ankara tekstil sektörünün kalbinin attığı merkezlerden biri. Başkenti diğerlerinden ayıran ise "Modaya yön veriyor" olması. Özellikle kadın modasını, Balgat'taki kreasyonlar belirtiyor. Ankara Giyim Sanayicileri Demeği'nin kuruluşundan bu yana başkanı olan Canip Karakuş, tekstil sektörünü, AVM'leri, Ankara Alışveriş Festivalini ve tabii ki kadın modasındaki son trendleri arılattı... 


¦ Her zaman popüler olan ama bir yandan da üvey evlat muamelesi gördüğü iddia edilen tekstil sektörünün durumu şimdilerde nasıl? 

İnsanımız artık Türk tekstiline güveniyor. Dünyada zaten güven kazanmıştık. Şimdi tekstil sektörü yeniden lokomotif olmaya başladı, otomotivi de geride bıraktı. Maliyetlerimiz yüksek ama geçtiğimiz günlerde...