03 / 05 / 2024

Önce marketler uygulamaya aldı! Şimdi de hazır giyimciler uygulayacak

Önce marketler uygulamaya aldı! Şimdi de hazır giyimciler uygulayacak

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya yaptığı açıklamada, “Son zamanlarda zincir marketlerde yaşanan etiket sabitlemeyi önümüzdeki  süreçte bizim sektörümüzde de göreceğiz.'' dedi.



Hazır giyim, üretici firmalar tarafından üretilip satılan, tüketicilere satın alıp hemen giyilebilecek giyim ürünleridir. Hazır giyim ürünleri,  özel bir sipariş veya ölçü alınmadan üretilir ve perakende mağazalar gibi satış noktalarında satılır. Hazır giyim ürünleri, ölçülerine göre standart boyutlarda üretilir ve tüketicilere satılır.

Dünya gazetesinden Nurdoğan ARSLAN ERGÜN'ün yaptığı habere göre, Enflasyon, kur baskısı, işçilik ve enerji gibi maliyetlerin oluşturduğu negatif tabloyla mücadele eden hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün de ücret sabitleme kervanına ekleneceği ifade edildi. Enflasyona bağlı olarak düşen alım gücü ve artan maliyetler, temel ihtiyaçları zaruri olmaktan çıkarıp lükse evirirken,  ücret etiketlerinin yüzde 100-120 oranında yükseldiği hazır giyimde talep küçülmesi yaşanıyor. Açıklama, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu 
Başkanı Ramazan Kaya’dan geldi.

Kaya, “Son dönemlerde zincir marketlerde yaşanan etiket sabitlemeyi ileriki günlerde bizim sektörümüzde de göreceğiz. Özellikle de perakende tarafında” dedi.  2023’te tane bazında yurtdışı pazarda yüzde 20, iç piyasada da yüzde 30’larda ufalma yaşanacağını öngören Kaya, talep olmayınca üretim yapılmayacağını, etiket 
sabitleme ile stokların vitirileceğini belirtti.

Önce marketler uygulamaya aldı! Şimdi de hazır giyimciler uygulayacak

“Krizden yenilenerek çıkacağız”

Küresel bazsa yaşanan ekonomik durgunluktan en fazla etkilenen sektörler arasında hazır giyim ve konfeksiyon yer alıyor. İhracatının yüzde 65’ten fazlasını Avrupa Birliği’ne yapan Türk hazır giyimcisi 2022’yi ihracat hedefinin yüzde 8.5 altında bitirdi. Her ne kadar sektör, bir önceki senenin ihracat  rakamına göre yüzde 4.8 yükselişle 21.2 milyar dolar elde etse de konulan hedef 23 milyar doların üstündeydi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön