05 / 05 / 2024

Ankara Hamamönü tarihi bina

Ankara Hamamönü tarihi bina

Ankara Hamamönü'nde bulunan tarihi bir konakta dün gece yangın çıktı. Alevler ekiplerin zamanında müdahalesiyle yakınındaki diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Yangın sonrası konakta maddi hasar oluştu.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Londra'nın tarihi pazarı Camden Market satışa çıkarıldı!

İsrailli milyarder Teddy Sagi, sahibi olduğu Londra'nın tarihi, Camden Pazarı'nı satılışa çıkardı. Pazarın 1.5 milyar sterlin civarında satılması bekleniyor.

Sinpaş GYO Ankara arsalarının değeri belli oldu!

Sinpaş GYO'nun Ankara arsalarının değeri 14 milyon 120 bin TL olarak belirlendi. Taşınmazların KDV dahil değeri ise 16 milyon 661 bin 600 TL oldu. 

Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Altın tarihi zirvesinde! Nereye kadar yükselir?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...

Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi!

24 Temmuz'da ibadete açılacak Ayasofya Camisi'yle ilgili konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Ayasofya'da temel ilke binanın tarihi dokusuna ve mimarisine zarar verilmemesi" dedi.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

TOKİ 50 bin konut Ankara başvuru tarihi ve başvuru şartları!

TOKİ 50 bin konut Ankara başvuru tarihi ve başvuru şartları haberimizde yer alıyor. TOKİ Ankara'da 2 bin 934 sosyal konut hayata geçirmeyi planlıyor.

İzmir Namazgah Hamamı'nın restorasyonu tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmir Büyükşehri Belediyesi, Tarihi Namazgah Hamamı'nın restorasyonunu tamamladı.

Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak!

Manisa’nın tarihi sembollerinden biri olan Beyaz Fil binasının yıkılmasına ilişkin açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Manisa'nın Tarihi Beyaz Fil binası yıkılmayacak.

Antalya Merkez Bankası'nın tarihi binası için müze önerisi!

Antalya'nın Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Caddesi üzerinde uzun süredir hizmet veren Merkez Bankası'nın tarihi binasının müzeye dönüştürülmesi önerildi.

Ankara Polatlı'nın yol sorunu TBMM gündeminde!

Ankara Polatlı'nın mahalle içi yollarında yaşanan sorunlar TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Ankara Hamamönü tarihi bina Haberi

Ankara Hamamönü tarihi bina

Altındağ, Hamamönü'ndeki Hanzade isimli tarihi konakta, saat 04.30 sıralarında, henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler konağın çatısını kapladı. Bu sırada devriye gezen polis ekipleri çatıdan yükselen yoğun dumanı gördü ve durumu itfaiyeye bildirdi.


İtfaiye ekipleri kısa sürede yangın yerine geldi. Merpenle çatıya çıkan ekipler alevlere müdahale etti. Bir itfaiye eri konağın kilitli kapısını kırarak içeri girdi. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Olay yerinin elektrikleri BEDAŞ çalışanları tarafından kesildi.


Polis ekipleri şüpheli gördükleri bir şahsı gözaltına alarak karakola götürdü. Yangın sonrası konakta maddi hasar oluştu.


Yaklaşık 250 yapının bulunduğu tarihi bölge 2006 yılında yapılan restorasyon çalışmalarıyla yenilenmişti.


TOKİ...