14 / 05 / 2024

Ankara imar bedeli

Ankara imar bedeli

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

Ankara'da imar artış bedelleri belediyeye ödenecek!

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

Ankara'da her gün 500 kişi imar barışına başvuruyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Ankara'da her gün 500 kişi imar barışı başvurusu yaptı.

Ankara'da imar barışı paneli düzenlenecek!

Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) çatı kuruluşu Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), OSB’leri ve OSB sanayicilerini de yakından ilgilendiren imar barışı ile ilgili Ankara'da panel düzenlenecek. 

İmar barışı başvuru merkezleri Ankara!

Yapı Kayıt Belgesi için e-devler üzerinden başvuru yapılabildiği gibi, Bakanlığın yetkilendirdiği kuruluşlardan da müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da nerede başvuru yapılabilir? İşte imar barışı başvuru merkezleri Ankara..

Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki yaptığı açıklamada "Altındağ'ı imar etmeden Ankara'yı imar edemeyiz" dedi.

İmar barışı başvuru yerleri Ankara 2018!

İmar barışına e-devlet üzerinden veya Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan müracaat edilebiliyor. Peki, Ankara'da imar barışı için nereye başvurulacak? İşte imar barışı başvuru yerleri Ankara 2018!

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Ankara Sincan Gökçek imar planı değişikliği onaylandı!

Ankara İli Sincan İlçesi Gökçek Mahallesi sınırları içinde kalan 70 bin metrekare yüzölçümlü alanın imar değişikliği onaylandı..

Son 5 yıldaki Ankara ve İstanbul'daki imar değişiklikleri TBMM'de!

Son on beş yılda Ankara ve İstanbul'da yapılan imar değişikliklerine ve yolsuzluk iddialarını TBMM'ye taşındı..

Ankara Caddesi ile TEM bağlantı yolu imar planı askıda!

İBB tarafından Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Ankara İş Kulesi'nin aylık kira bedeli 442 bin 894 TL!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın portföyünde yer olan Ankara İş Kulesi'nin aylık kira bedeli 442 bin 894 TL+KDV'ye ulaştı...

Ankara Etimesgut'ta yol projesine ilişkin imar planı onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Ankara Etimesgut'ta yol projesine ilişkin imar planı onaylandı..

Ankara Yenimahalle'de imar değişikliği onaylandı!

Ankara İli Yenimahalle İlçesi Akköprü Mahallesi sınırlar içerisindeki bazı alanların imar planı değişikliği onaylandı..

Ankara imar bedeli Haberi

Ankara imar bedeli

Bugüne kadar yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirerek, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutarın belediyeye ödenebilmesi yönünde düzenleme yaptı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, elde edilen tutar belediye hizmet binaları, alt ve üst yapılar, yol,köprü, alt-üst geçit, park, peyzaj, huzurevi, kadın sığınma evi gibi projelerin yapımı için kullanılacak. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülen karar, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyesi Hacı Bekir Ünüvar’ın önergesi üzerine oy çoğunluğuyla kabul edildi.