03 / 05 / 2024

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı

ANKARA inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı. Başkent'te özellikle son yıllarda, yeni yapılan konut projelerinin, üst gelir gurubuna yönelik olduğuna dikkat çekti.

Ömer Baki Yazıcı: Ankara'da alt gelir grubunda konut açığı oluşuyor!

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANİMDER) Başkanı Ömer Baki Yazıcı, başkentte yeni yapılan konut projelerinin üst gelir grubuna hitap ettiğini belirtti.

Ankara'da alt gelir grubunda konut açığı oluşuyor!

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı; "Ankara'da, alt gelir gurubuna yönelik, konut açığı oluşmakta" şeklinde ifadelerde bulundu.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Kamu müteahhitleri sıkıntıda!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) müteahhitlik sektöründeki krizi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çözeceğini belirtiyor. 

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapımı Metrostav Ankara İnşaat'ın!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapım ihalesini Çek firması Metrostav Ankara İnşaat kazandı. Firma, hat inşaatı için 114 milyon 392 bin 854 lira teklif verdi.

Türkiye'de kiraya vermek için ev alınır mı?

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Meclis Üyesi, Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, ''Türkiye'de kiraya vermek için ev alınır mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Deniz Karataş, inşaat sektörünün 2017 beklentilerini açıkladı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Karataş, Antalya’da SGK'ya kayıtlı 400 bin işçinin 100 bininin inşaat sektöründe olduğu ve bu kişilerin çoğunun vasıfsız işçilerden oluştuğunu söyledi.

İnşaat Mühendisleri: Yapı denetimi önemsenmiyor!

İNŞAAT Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'nin gerçekleştirdiği 'Yapı Denetim Çalıştayı'nda mühendisler yapıların uzun süreli ve sağlıklı biçimde yaşam alanı olarak kullanılabilmesi için üretim sürecinin denetimine dikkat çekti.

İnşaat Mühendisleri: Yapı denetimi önemsenmiyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ‘Yapı Denetim Çalıştayı’nda ‘sağlıksız yapı’ sorunlarını konuştu.

İnşaat sektörünün sorunları Çalıştayda tartışıldı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) tarafından sektörün sorunlarının tartışıldığı çalıştay düzenlendi.

Ali Aydın: İnşaat sektörü zor süreçte!

Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın düzenlediği basın toplantısı ile inşaat sektörünün son durumunu değerlendirdi.

İnşaat sektörünün 2017 hedefi kentsel dönüşüm!

İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2017 yılındaki hedefini kentsel dönüşüm olarak gösterdi. Karataş, 2017 yılındaki büyüme beklentisi olarak ise yüzde 5-6'yı umduklarını söyledi.

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı Haberi

Ankara İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı
ANKARA inşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ömer Baki Yazıcı. Başkent'te özellikle son yıllarda, yeni yapılan konut projelerinin, üst gelir gurubuna yönelik olduğuna dikkat çekerek, önümüzdeki yıllarda sabit ve alt gelir grubuna yönelik, ciddi bir konut açığı olacağını öngördüklerini kaydetti. Başkan yazıcı,"Arsa maliyetleri yüksek olduğundan dolayı, yüklenici firmalar, maliyet esaslarını dikkate alıp, lüks konut üretmek zorunda kalıyor. Bu durumun gelecek yıllarda, bir takım sosyo-ekonomik sorunlara yol açacağını tahmin ediyoruz. Bunlardan en önemlisi, eski konutların, yüksek kira bedelleri olacaktır. Sabit ve alt gelir grubu olan vatandaşlarımız, uygun fiyatlı konut kiralamada zorlanacak. Önümüzdeki yıllarda kamuoyunun gündemine geleceğine öngördüğümüz bu sorunu çözmek için, TOKİ ve yerel yönetimleri, alt yapısı hazırlanmış toplu konut projelerine yönelik, uygun fiyatlı arsa üretmeye çağırıyoruz" diye konuştu.


Hürriyet...