15 / 05 / 2024

ankara inşaat ustası eğitimleri 2015

ankara inşaat ustası eğitimleri 2015

Yapı sektöründeki işçi ve işverenler nezdinde farkındalık oluşturmak amacıyla Ankara’da, “Mesleki Yeterlilik Belgesi” eğitimleri yapılacak. Eğitim uygulamalarına ilk etapta “betonarme demirci” ustalarının eğitim ve belgelendirilmesi ile başlanacak.

İnşaat ustası krizi çözülemiyor, fazla para değil, düzenli kazanç isteniyor!

İnşaat sektöründe son dönemde yaşanan işçi sorunu devam ederken, müteahhitler aylık 70 bin liraya çalıştıracak usta bulamadıklarını söylüyor. Torbalı Ticaret Odası Başkanı’nın yaptığı yeni açıklama üzerine, Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda memurluk mu inşaat işçiliği mi diye

İnşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi buldu, vatandaşlardan yorumlar gecikmedi!

Türkiye genelinde ara eleman sıkıntısı yaşayan sektörler arasında inşaat sektörü de bulunuyor. Paylaşılan detaylara göre inşaat ustası maaşları 100 bin TL'yi bulurken, vatandaşlardan da yaşanan duruma adeta yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Vinç operatörü ayda 150 bin, inşaat ustası 70 bin, mühendis ise 40 bin TL kazanıyor! İnşaat sektöründe maaşlar katlandı!

Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı büyürken, maaşlar da her geçen gün katlanıyor. İnşaat sektöründe çalışanların maaşları duyanları şok etti. İşte o rakamlar...

Trabzonlu İnşaat ustası hurda malzemelerinden öyle bir şey yaptı ki görenler hayrete düştü!

Trabzon'da inşaat ustası olan Serkan Çelik, atık ahşap malzemeler ve hurda kamyonet parçalarını kullanarak 15 günde bir ahşap kamyonet yaptı.

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

Ankara İnşaat'a 1 yıllık kesin mühlet verildi!

Konkordato talep eden Ankara İnşaat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi hakkında yeni bir karar alındı...

Fenerbahçeli inşaat ustası sarı lacivert sevdasını apartmanın duvarlarına işledi!

Fenerbahçeli inşaat ustası Ali Uslu, futbol tutkuları nedeniyle 4 katlı evlerini sarı-lacivert renklere boyayıp, her cepheye kulübün armasını işledi.

İnşaat ustasından koronavirüs türküsü!

Konya'da inşaat ustası olarak çalışan Cengiz Çelik (52), koronavirüs için bestelediği türküyü bağlaması eşliğinde söyleyip, "Evde kal" mesajı verdi.

Kayseri'de inşaat ustası Ufuk Akkoyun moloz yığınları arasında ölü bulundu!

Kayseri Melikgazi'de, sıhhi tesisat ustası Ufuk Akkoyun (32), 13 katlı inşaat halindeki binanın önündeki moloz yığınları arasında ölü olarak bulundu...

Kayseri'de inşaat ustası muhtar olunca eşi işlerini devraldı!

Kayseri'de inşaat işleri ile uğraşan Emir Metin (48) muhtar seçildikten sonra, inşaat işlerini eşi Fatma Metin’e devretti. Fatma Metin, inşaatlarda duvar, sıva, fayans, alçı, ters tavan, su tesisatı, kaynak gibi birçok işi başarılı bir şekilde yapıyor...

Ankara'da inşaat mühendisi, demirci ustasını vurdu!

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, inşaat mühendisi İsmail B., alacak verecek nedeniyle anlaşamadığı demirci ustası Mesut E.'yi tabancayla vurup ağır yaraladı.

Nuhoğlu İnşaat ile en eğlenceli şantiye KidZania’da!

Çocuklara hayallerindeki meslekleri deneyimleme fırsatı sunan KidZania, şimdi de Nuhoğlu İnşaat iş birliği ile minik ziyaretçilerini inşaat mühendisi ve inşaat ustası yapıyor.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapımı Metrostav Ankara İnşaat'ın!

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nın yapım ihalesini Çek firması Metrostav Ankara İnşaat kazandı. Firma, hat inşaatı için 114 milyon 392 bin 854 lira teklif verdi.

ankara inşaat ustası eğitimleri 2015 Haberi

ankara inşaat ustası eğitimleri 2015

Eğitimler inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman açısından da büyük önem taşıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de eğitimlerin önemine dikkat çekerek, “1 Ocak 2015 tarihinden itibaren, yapı ustalarına geçici ustalık belgesi verilmesine son verilecek; daha önce geçici ustalık belgesi almış olan yapı ustalarının belgelerini “Mesleki Yeterlilik Belgesi” ile değiştirmeleri gerekiyor” dedi.


Eğitimin niteliği ve içeriği

Ülke genelinde yapılacak belgelendirme uygulamalarına model olmak, yapı sektöründe bulunan işçi ve işverenler nezdinde farkındalık oluşturmak üzere Ankara ilinde, kalıpçı, sıvacı, asansörcü, betoncu, demirci, sıhhi tesisatçı, duvarcı, elektrik tesisatçısı, ısı yalıtımcısı, iskele kurulum elemanı iş erbabının mesleki niteliklerini geliştirerek “Mesleki Yeterlilik Belgesi” alabilmelerinin sağlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce tamamen ücretsiz eğitim ve belgelendirme uygulaması gerçekleştirilecek.


Eğitim uygulamalarına ilk etapta “betonarme...