03 / 05 / 2024

ankara inşaatıçılar zirvesi

ankara inşaatıçılar zirvesi

Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinasyonunda düzenlenen zirvede masaya yatırıldı. Zirveye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra ilgili tüm bakanlar da katıldı!

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Konut satışları arttı: İnşaat sektörü hareketleniyor!

Ankara inşaat sektöründe bahar ayında olması beklenen gelişmelere yönelik konuşan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım, TÜİK Türkiye geneli konut satış istatistiklerine dair de açıklama yaptı.

İnşaatçılar ve çimentocular karşı karşıya!

Son zamanların gündem konuları arasında bulunan çimento fiyatları inşaatçılar ve çimentocuları karşı karşıya getirdi.

Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor!

Kovid-19 salgını inşaat ana malzemelerini de etkiledi. Demir-çelik başta olmak üzere yapı malzemeleri fiyatları son bir senede yüzde 100'den fazla arttı. Bu artışlar sektörde büyük problemlere neden oldu. Gaziantepli inşaatçılar maliyetlerdeki artış için çözüm bekliyor.

'Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı' listesinde inşaatçılar da var!

Capital Dergisi “Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı" araştırmasının 8'incisini gerçekleştirdi. “Türkiye'nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı" listesinde inşaatçılarda yer alıyor...

İnşaatçılar gelecekten umutlu!

Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü virüsün etkilerini silmek amacıyla harekete geçti. Birçok emlak şirketi yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Müteahhitler, “Umutsuzluğa yer yok. Bugünler geçip güzel günler gelecek” diyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İstanbul İnşaatçılar Derneğinden Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi değerlendirmesi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Emlakçılar ve inşaatçılar dikkat! Bugün son gün!

Mesleki Yeterlilik Belgesi almayan emlakçılar ve inşaat işçileri bugünden itibaren faaliyetlerine devam edemeyecek. 

İnşaat Bilgi Zirvesi gerçekleştirildi!

İnşaat Bilgi Zirvesi, Uluslararası Yapısal Beton Federasyonu (fib) Türkiye Temsilciliği tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği toplantı salonunda yapıldı. Deprem konusunun değerlendirildiği zirveye birçok uzman katılım sağladı...

İnşaatçılar ve bankacılar aynı masada buluşmalı!

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "İnşaatçı da banka da kol kesecek" başlıklı yazısında, inşaat sektörü ve bankalar arasındaki duruma değindi. 

İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi!

İstanbul’daki vatandaşın bir evi varsa yatırım için 1 milyon bandındaki evi tercih etmediğini söyleyen Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, “Vatandaş gidiyor parasını mevduat faizine yatırıyor. İnşaatçıların en büyük rakibi mevduat faizi. Faizler düştükçe bu tablo değişecek” dedi.

ankara inşaatıçılar zirvesi Haberi

ankara inşaatıçılar zirvesi


Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinasyonunda düzenlenen zirvede masaya yatırıldı. Zirveye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra ilgili tüm bakanlar ile TMB, GYODER, KONUTDER, İNTES ve Türk MMMB yönetim kurulu başkanları da katıldı. Zirvede, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi planlanan büyük altyapı projeleri, ulaşım, enerji yatırımları, kentsel dönüşüm hamlesi görüşülürken, sektördeki vergi yükü ve rant vergisi başta olmak üzere sektörün sorunları Davutoğlu'na iletildi. Sektörün tüm temsilcilerinin katıldığı "İnşaat Sektörü Zirvesinde, sektörün yüksek standartlarda sağlıklı bir yapıya kavuşturulması için görüş alışverişinde bulunuldu. 

DÜNYA'nın edindiği bilgilere göre inşaat sektörünün gündem maddeleri arasında KDV yükünün azaltılması bulunuyor. Sektör yetkilileri, sektördeki vergi yükünün üreticiler için çok ağır olduğunu belirtirken, inşaat ruhsatı, damga vergisi ve tapu devri harçları gibi pek çok giderin...