29 / 04 / 2024

ankara inşaatta sıçrama yaşayacak mı

ankara inşaatta sıçrama yaşayacak mı

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, son yıllarda inşaat yatırımlarındaki hızlı gelişim süreci ile dikkat çeken Ankara’nın, bu alanda asıl sıçramayı önümüzdeki yıllarda yaşayacağını söyledi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Gümüş yatırımcıları dikkat sona gelindi! Büyük sıçrama yaşanacak

Gümüş yatırımcılarını mutlu edecek son dakika açıklamaları gelmeye başladı. Gümüş için bir gece ansızın büyük bir sıçrama yaşanacak. İşte gümüşte son dakika açıklaması...

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İnşaatta fiyat farkı düzenlemesi kaçınılmaz oldu!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren inşaat sektörü ile ilgili yaptığı açıklamada, inşaatta fiyat farkı düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İnşaatta mevzuatlar aşılırsa dünyada ilk sıraya yerleşilebilir!

Yurtdışı taahhüt sektöründe hizmet veren TÜGİAD üyesi Ercan Çelik, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, inşaatta mevzuatlar aşılırsa Çin'in geçilebileceğini ve dünyada bir numaraya yerleşilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyeli yüksek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haiti Cumhurbaşkanı Jovenel Moise ile telefonla konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haiti ve Türkiye'nin inşaatta iş birliği potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

TOKİ Ankara Beypazarı projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Beypazarı Ayvaşık projesi için ÇED süreci başladı.

İnşaat sektöründe sıçrama!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2020 sonuçlarına göre, faaliyetler endeksi değer olarak Kovid-19 öncesi dönemin üzerine ulaştı. İnşaat sektörünün destek krediler ile mevcut işlerine hızlı dönüşü, inşaat malzemelerine yönelik iç talepte sıçrama sağladı.

Esenler'de istinat duvarı çöken inşaatta 'zemin iyileştirme yapılmadı' iddiası!

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi Ekrem Acar’ın ilçede inşa ettiği proje için yaptığı istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çökmüştü. Kemal Şahin, inşaatın yeni ruhsat alması üzerine inşaatta zemin iyileştirme, uygulamayı yerinde kontrol etme gibi işlemlerin yapılmadığını ileri sürdü...

Eskişehir'de sıva yaparken yere düşen inşaat işçisi yaralandı!

Eskişehir, Akarbaşı Mahallesi Depboy Sokağı'ndaki çalıştığı inşaatta sıva yapan Feti A. dengesi kaybederek düştü…

TOKİ Ankara Yenimahalle projesi için ÇED süreci başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yenimahalle 2020 projesi için ÇED süreci başladı.

Serdar Göktekin: İnşaatta yalınlığı benimsedik!

Göktekin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Göktekin, sektörde her yeni projede yalın düşünceyi yeniden kurmak zorunluluğu olduğunu söyleyerek, “Bize göre inşaatta yalını çözmek ve hakkıyla uygulamak demek yalında zirve demek” dedi.

Orta gelir tuzağından kurtulmak için teknolojik sıçrama gerekir!

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'nin orta gelir tuzağından kurtulması için yüksek teknolojiye sıçramasını sağlayacak teknoloji girişimlerine ev sahipliği yapması gerekiyor dedi.

ankara inşaatta sıçrama yaşayacak mı Haberi

ankara inşaatta sıçrama yaşayacak mı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, son yıllarda inşaat yatırımlarındaki hızlı gelişim süreci ile dikkat çeken Ankara’nın, bu alanda asıl sıçramayı önümüzdeki yıllarda yaşayacağını söyledi.


Dünya ortalamasına yaklaştı


Türker Naslı, inşaat sektörü ve gayrimenkul piyasasının en canlı olduğu İstanbul’un ardından ikinci büyük il olan Ankara’da kişi başına düşen inşaat harcamasının dünya ortalamasına yaklaştığına işaret etti. Ankara’nın, son yıllarda sayıları hızla artan ve A+ inşaat kalitesinde marka projelerin ağırlıkta olduğu inşaat yatırımları ileciddi bir kalkınma sürecindebulunduğuna dikkat çeken Naslı, Başkent’in 5,2 milyonluk nüfusu ile oluşturduğu talebin sektöre ciddi bir gelişim alanı sağladığını vurguladı. Naslı, sanayi, eğitim, sağlık turizmi gibi alanlarda güçlü bir potansiyele sahip Ankara’nın, yapımı süren yüksek hızlı tren (YHT) ve otoyol ağları ile oluşacak yeni ulaşım...