12 / 05 / 2024

ankara ivme artışı

ankara ivme artışı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, son yıllarda Türkiye ekonomisindeki büyümenin lokomotifi inşaat sektörü olduğunu belirtirken; Ankara'nın, sektörün en hızlı büyüdüğü illerin başında geldiğine işaret etti.

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Ankara'da kiralık konut fiyatlarında büyük artış!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam yaptığı açıklamada Başkent Ankara’da emlak piyasasında ciddi hareketlilik olduğunu dile getirerek, Ankara'da emlak fiyatlarında 2 haftadır çok ciddi bir artış olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışında ivme artıyor!

Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, Temmuz 2021 konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Şükrü Başyazıcıoğlu, "Yüksek faiz ortamı ve maliyetlerdeki artışın fiyatlara yansıması tüketicileri etkiliyor" dedi.

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!

Ankara'da faaliyet gösteren ve koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar kira artışlarının dondurulması yönünde talepte bulundu. 

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi'ndeki artış ivme mi kaybediyor?

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ekim 2020 sonuçlarına göre, son 5 ay boyunca önemli bir toparlanma gösteren endeksteki artış ivme kaybediyor.

Ankara’da Eskişehir Yolu'nda konut projelerine talep artıyor!

Ankara’nın cazibe merkezi olarak nitelendirilen, Eskişehir Yolu üzerinde bulunan projelere talep artıyor.

Ankara-Niğde bağlantı yolu Eylül'de tamamlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan yolunun en kısa sürede Ankaralıların hizmetine sunulacağını dile getirerek, "Ankara projelerine artık bütün gücümüzü vereceğiz." diye konuştu.

Ankara 50 bin konut başvuru şartı 2019!

Ankara 50 bin konut başvuru şartı 2019 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ'nin 50 bin sosyal konut projeleri ile ilgili detaylar...

Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye‘nin önemli ulaşım projeleri arasında yer alan Ankara-Niğde Otoyolu, güzergahında bulunan illerde arsa ve konut fiyatlarını artırdı. Ankara-Niğde Otoyolu 5 ilde arsa ve konut fiyatlarını yükseltti. 

Ankara'da imar artış bedelleri belediyeye ödenecek!

Yoğunluk artışı içeren imar planlarına okul ve sosyal tesis yapma şartı koyan Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu şartı değiştirdi. Buna göre, tesislerin toplam bedeli karşılığındaki tutar belediyeye ödenebilecek.

ankara ivme artışı Haberi

ankara ivme artışı

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK'in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi. Naslı, son yıllarda Türkiye ekonomisindeki büyümenin lokomotifi inşaat sektörü olduğunu belirtirken; Ankara'nın, sektörün en hızlı büyüdüğü illerin başında geldiğine işaret etti. Naslı ile Ankara ve inşaat sektörü üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 



Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? 

1979 yılında Ankara'da doğdum. TED Ankara Koleji'nden sonra Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldum. New York Insitute Of Technology'de işletme yüksek lisansı (MBA) eğitimi aldım. Halen grubumuzda ikinci nesil yöneüci olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda da Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi'nin Yönetim Kurulu Başkanıyım. İşlcolik olsam da aile yaşantıma...