01 / 05 / 2024

ankara kaçak yapı yıkımı

ankara kaçak yapı yıkımı

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Altındağ Belediyesi çarpık yapılaşmanın önüne geçiyor!

Altındağ Belediyesi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Şube Müdürlüğü, yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Yıkımlarda aldığı önlemlerle halk sağlığını göz ardı etmeyen Altındağ Belediyesi, bölgedeki çalışmalarına ara vermeden devam edecek.

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!

Ankara Pursaklar Belediyesi'nce imara aykırı  ve izinsiz yapıldığı tespit edilen kaçak yapıların yıkımına başlandı. 

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Mogan Gölü çevresindeki kaçak yapılar yıkıldı!

Ankara'da özel çevre koruma alanı kapsamında olan Mogan Gölü'nün yanındaki kaçak yapılar yıkıldı. Göl kenarındaki kulübe ve konteynerler de kepçelerle taşındı. 

Mamak'ta kaçak yapılaşmaya neşter!

Ankara'nın Mamak ilçesi kentsel dönüşüm projeleriyle sil baştan yenilendi. 210 gecekondunun yıkıldığı ilçede kaçak yapılaşmaya son veriliyor.

Ankara Büyükşehir'den kaçak yapı duyurusu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılarla ilgili bir duyuru yaptı. İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o duyuru...

Ankara Pursaklar'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Pursaklar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Ağustos ayında sıkılaştırılan kaçak yapı denetimleri bundan sonra da devam edecek.

Çankaya'da kaçak yapılara geçit verilmiyor!

Çankaya Belediyesinin gecekondu timi de çalışmalarına sürdürüyor. Ankara Çankaya ilçe sınırlarındaki her türlü kaçak yapı ile mücadele eden Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, kaçak yapılara anında müdahale ediyor.

Ankara Ulubey'de 100 kaçak yapı yıkıldı!

Ulubey Mahallesi'nde daha önce yaklaşık 250 gecekondu yıkan Altındağ Belediyesi, çarpık yapılaşmanın önüne geçmekte kararlı. Altındağ Belediyesi, Ulubey Mahallesi'nde 100 kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi, 200 kaçak yapının daha yıkımı yapılacak.

Beytepe’de kaçak yapıya yıkım!

Ankara Çankaya Belediyesi ekipleri, ilçe sınırlarında gerçekleştirdikleri denetimlerle kaçak yapılaşmaya izin vermiyor. Vatandaşlardan gelen şikayet üzerine kaçak yapıda denetim yapan ekipler yıkım kararını uyguladı.

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

ankara kaçak yapı yıkımı Haberi

ankara kaçak yapı yıkımı

Ankara'nın farklı bölgelerinde yapımını gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle Türkiye'ye örnek çalışmalara imza atan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılı başından bugüne kadar 2 bin 872 gecekondunun yıkım ve tahliyesini yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentin içindeki kaçak yapıları, ekonomik ömrünü doldurmuş binaları ve çöküntü alanları bir yandan tahliye eden Ankara Büyükşehir Belediyesi diğer yandan da aşama aşama inşa ettiği modern yaşam alanlarıyla vatandaşların hayatını da kolaylaştırıyor. 

ANLAŞMALI YIKIM

Kentsel dönüşüm alanlarındaki gecekonduların yıkımı ve tahliyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Tahliye ve Yıkım Şubesi Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılıyor.

Kentsel dönüşüm alanlarındaki bazı gecekonduların son derece eğimli ve sarp kayalıklar üzerine kurulu olduğunu dile getiren yetkililer, profesyonel iş makinalarıyla yıkım işlemlerinin yapıldığını belirterek, bugüne kadar Belediye ile anlaşarak sözleşme...