06 / 05 / 2024

Ankara Kalesi bakım çalışması

Ankara Kalesi bakım çalışması

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Evde bakım maaşları hesaplara yattı mı? Hasta bakım desteği neden yatmadı? İstanbul, Ankara'da ne zaman yatacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak belirli tutarlarda ödenen evde bakım maaşları sık sık araştırılıyor. Temmuz zammının ardından yükselen evde bakım maaşı yatan iller vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki 18 Ağustos evde bakım maaşı yattı mı?

Ankara Kalesi’nin eteklerinde dönüşüm başlıyor!

Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kayabaşı Mahallesi’ndeki metruk yapıların yıkımıyla başlayacaklarını kaydeden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “200’ün üzerinde metruk binayı kaldırarak, belli bir plan dahilinde dönüşümü sağlayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara'ya tramvay müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara Kalesi'nin Akkale'den başlayıp Atakule'de sonlanacak 12 kilometrelik yolu, bir kültür rotası haline getiriyoruz. Ayrıca Ulus trafiğini 2 ayrı tünelle yer altına alarak, Gençlik Parkı ve Hacı Bayram Veli Cami arasında tramvay ile ulaşım sağlayacağız" dedi...

Nef Ankara ve Antalya’da yaşlı bakım evi yapacak!

Şu sıralar bambaşka bir proje hazırlığı yapan Nef, Ankara ve Antalya'da yaşlı bakım evleri yapacak. Nef Bu konuda dünyanın iki büyük fonuyla masaya oturmuş...

Ankara Kalesi yatırımın yeni merkezi olacak!

YATSİAD Başkan Yardımcısı Mete Baykara, restore edilen Ankara Kalesi ile ilgili bilgi verdi. Baykara, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, turizminin canlanacağını belirtti.

Ankara Kalesi'nin onarımı meclis gündemine taşındı!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankara Kalesi'nde yapılan restorasyon çalışmalarını meclis gündemine taşıdı..

TOKİ Kuzey Ankara Girişi Konutları'na bakım onarım işi ihalesi bugün!

TOKİ Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde Yer Alan Muhtelif Bloklardaki Konutlara Ait Bakım Onarım İşi yapım işi ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Kuzey Ankara Girişi Konutları'na bakım onarım işi yapılacak!

TOKİ Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesinde yer alan muhtelif bloklardaki konutlara ait bakım ve onarım işi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Ankara'da kent bakım atölyeleri bakım onarım üssü haline dönüştü!

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimlerinin kapı, pencere, masa gibi ihtiyaçlarını karşılayan kent bakım atölyeleri, adeta Ankara’nın bakım-onarım üssü gibi çalışıyor.

4 ilde Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri açılacak!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, pilot il seçilen Denizli, İzmir, Ankara ve Manisa'da Engelli Bakım ve Gündüz Bakım Merkezleri'nin açılmasını onayladı.

Ankara Kalesi'nde 88 tarihi yapının onarımı yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı'nca yürütülen "Ankara Kalesi Dış Kale Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında 88 tarihi yapının çatıları, pencere ve kapıları ahşap malzemeleri yenilendi.

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar'da 316 konutun bakım onarımını yaptıracak!

TOKİ Ankara Mamak Kusunlar 1374 adet konut projesinde yer alan 316 konuta ait bakım onarim işi ihalesi 17 Eylül 2015 tarihinde saat 14.30'da gerçekleşecek.

Batıkent-Kızılay Metro hattında bakım çalışması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Batıkent-Kızılay Metro hattının Ulus-Sıhhiye istasyonları arasında bugün ray değişim ve bakım çalışmaları başlattı. Çalışmalar, 23 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ankara Kalesi bakım çalışması Haberi

Ankara Kalesi bakım çalışması

Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirilen çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, kirletilen gözetleme kuleleri yıkanarak hijyenik hale getirildi.


Başkent’te turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında gelen Ankara Kalesi’nde aynı zamanda Ankara’nın 360 derece seyir mekanı olan burçlarda Büyükşehir Belediyesi ilk kez Yazı Silme Makinesi kullanarak basınçlı su ile görsel kirlilik oluşturan yazıları sildi.


Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de bir ilk olan Yazı Silme Makinesi kamyonunu çok zor koşullar altında sur dibine kadar yaklaştırarak, basınçlı su hortumlarını burçlara taşıdılar.


Kaleye gelen turistlerin ve yerli ziyaretçilerin merakla izlediği temizlik aşamasında Kent Estetiği ekipleri, 2 ton kumlama malzemesi, 1.5 ton is temizleyici madde kullanarak Ankara Kalesi’nde görsel çirkinliğe neden olan yazıları sildi, isli ve kirli bölgeleri...