03 / 05 / 2024

ankara kalesi restorasyon çalışmaları

ankara kalesi restorasyon çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus’taki tarihi yapıları yeniden ortaya çıkarmak için çalışmalarını hızlandırdı.

Ankara Kalesi kaç milyon TL'ye yapılacak?

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya'nın Mayıs ayında Meclis Başkanlığına sunduğu Ankara Kalesi ne ilişkin soru önergesine cevap geldi. Yanıta göre Ankara Kalesi için bütçeden 10 milyon TL'den fazla para ayrıldı.

Ankara Kalesi içinde yenileme sürüyor!

Başkent’in önemli tarih ve turizm bölgelerinden olan, ancak yıllar içerisinde bu özelliğini yitirmeye başlayan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla yeniden Başkent turizminin gözbebeği durumuna geliyor...

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

Tezcan Karakuş Candan'dan Ankara Saraçoğlu projesi çıkışı!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde çalışmalar başladı!

Ankara Saraçoğlu mahallesinde Güryapı şirketinin iş makineleri çalışmalara başladı. Emlak Konut GYO ile imzalanan sözleşme kapsamında 364 milyon 250 bin TL bedelle 'aslına uygun restorasyon' yapılıyor. 

Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi, turizme hizmet sunacak.

Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

Nemrut Dağı tur güzergahında bulunan Kahta Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Ankara Kalesi'nde restorasyon başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesince yapılacak restorasyon çalışmalarıyla Ankara Kalesi'nin tarihi dokusu gelecek nesillere aktarılacak

Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarında son durum!

Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı hedeflediklerini ancak yeni tip koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle bazı aksamalar yaşandığını kaydetti...

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Ankara Kalesi’nin eteklerinde dönüşüm başlıyor!

Ankara Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kayabaşı Mahallesi’ndeki metruk yapıların yıkımıyla başlayacaklarını kaydeden Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “200’ün üzerinde metruk binayı kaldırarak, belli bir plan dahilinde dönüşümü sağlayacağız” dedi.

ankara kalesi restorasyon çalışmaları Haberi

ankara kalesi restorasyon çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında Hacı Bayram Veli Cami ve çevresi başta olmak üzere restorasyon çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi’nin “Dış Kale” diye tabir edilen bölümünün ardından şimdi de “İç Kale”de yer alan tarihi binaların restorasyonuna da başlıyor.

TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKARILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Başkent tarihini yeniden gün yüzüne çıkarma ve turizme kazandırma çabaları meyvelerini de veriyor. Ulus’ta sürdürülen restorasyon çalışmaları bir bir tamamlanırken, ziyaretçi sayısında da gözle görülür bir artış gözlemleniyor.

Ankara Hacı Bayram Veli Cami ve çevresinde yenileme çalışmaları sonrası turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği Ulus bölgesi, Başkent’in gözde mekanları arasında gösterilmeye başladı.

İÇ KALE’DE 7 SOKAKTA 91 TARİHİ BİNA RESTORE EDİLECEK

Ankara Kalesi’nin “Dış Kale” bölümündeki 88 tarihi...