06 / 05 / 2024

ankara kentsel sit alanı bölgesi

ankara kentsel sit alanı bölgesi

Ulus Anafartalar’da, kentsel SİT alanı içerisinde yer alan tescilli taşınmazın yanı başına bir gece yarısı kondurulan büfe, bölge esnafını ayağa kaldırdı.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Teşvikiye ve Harbiye'deki riskli yapılar ne olacak?

İstanbul Şişli’de Harbiye ve Teşvikiye’nin de dahil olduğu 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmişti. Peki o mahallelerde kentsel dönüşüm çalışmaları durdu mu? Riskli yapılar ne olacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Ankara kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

10 yıldır Akyurt'un gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuşan Ayık, Beyazıt mahallesinin 192 dönüm arazisinde modern ve yeni bir Akyurt'u ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Aura Design imzalı Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamam!

Ankara kentsel tasarım projesinin merkezinde bulunan Söğütözü İş Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Söğütözü İş Merkezi’nin tasarımı ise Aura Design Studio’ya ait…

Sazak Köyü ‘kentsel SİT alanı’ ilan edildi!

İzmir’in Karaburun ilçesinde bulunan Sazak köyü, tahliye edilmesinden yıllar sonra İzmir 1 Nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından ‘Kentsel SİT alanı’ ilan edildi. 

Karabük Fener Cafe’ye yıkım kararı!

Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu, kentsel sit alanı içerisinde bulunan Fener Cafe’nin onaylı restorasyon projesine aykırı olarak inşa edilmesi nedeniyle yıkılması kararlaştırılan ancak yıkılmayan yapı sahipleri hakkında yasal işlem başlattı.

Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümünde kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki Ankara kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Şişli tarihine koruma kalkanı!

Şişli'deki 6 mahallenin tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmesinin nedeninin 580 tescilli bina olduğu belirlendi. Bölgelerde projeler durduruldu ve inşaat yapmak zorlaştı.

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

‘Levent Çarşı’da konutlar ofis olmasın’ itirazına ret!

Türkiye’nin ilk toplu konut projelerinden biri olarak hayata geçirilen ve kentsel sit olarak tescil edilen Levent'te villa tipi evlerinin işyeri olarak kullanılmasına izin veren imar planı iptal edildi.

ankara kentsel sit alanı bölgesi Haberi

ankara kentsel sit alanı bölgesi

Esnaf, büfeyi Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne şikâyet etti. Kentsel SİT alınında kendilerinden izinsiz fiziki müdahalede bulunulamayacağını belirten Kurul, büfeyi Büyükşehir Belediyesi’ne sordu. Gelecek yanıt bekleniyor.


Ankara’dan, son dönemlerde kentin farklı noktalarına yerleştirilen yeni nesil büfelerin tartışmaları sürerken bir büfe haberi de Ulus’tan geldi. 

Anafartalar Caddesi esnafı, Alsancak Sokak’ta kentsel SİT alanına yapıldığını iddia ettikleri büfeye tepki gösterdi. Büfenin kaldırılmasını talep eden esnaf, Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. Konuyu resmi yazıyla Büyükşehir Belediyesi’ne soran kurul, şimdi belediyeden gelecek yanıtı bekliyor. 

Halen faaliyete geçmeyen büfenin, Koruma Kurulu’ndan izin alınmadan bir gecede konulduğunu belirten esnaf, eski taş belediye binasının yanına kurulan büfenin sokak girişini kapattığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Yaklaşık iki ay önce buraya bir...