13 / 05 / 2024

ankara konut pazarı

ankara konut pazarı

Ankara'da gayrimenkul pazarı, konut ve ticari yapılar için uygun özelliklere sahip arsaların imara açılmasıyla hızla büyüyor. Ankara'da markalı lüks konut projelerinin sayısı artıyor.

Gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk? Fiyatları emlakçılar mı yükseltiyor?

Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre Ankara konut fiyat artışında dünya birincisi oldu. Peki gayrimenkulde nasıl dünyanın en pahalısı olduk?

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Lüks konut pazarında son trendler neler? 

Son yıllarda lüks konut pazarı dünya çapında alıcıların isteklerini ve yaşam tarzlarındaki değişikliklerle beraber değişiyor. Buna göre, modern lüks evler sadece gösterişli mekanlar olmaktan çıkıp teknoloji sürdürülebilirlik ve kişiselleştirme unsurların da yer aldığı yapılar oldu.

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde: Ev fiyatları dibe düştü 

Kira artışlarını sınırlayan yasal düzenlemeler, banka kredilerini sınırlayan düzenlemeler ve mevduat talebinin azalması, konutları yatırım aracı olarak görmeyi zorlaştırdı. İkinci el konut pazarındaki ilan sayıları hızla artarken alıcı bulmak giderek daha da zor bir hale geldi.

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Faiz artışı küresel konut pazarını olumsuz etkiliyor! Konut fiyatları yüzde 25 düşecek! 

Küresel borçlanma maliyetlerindeki artış, gelişmiş ve gelişmekte olan dünyada konut piyasasında yaşanan patlamayı tam anlamıyla tersine çeviriyor. Peki konut fiyatları ne olacak? İşte ayrıntılar...

Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte TOKİ Ankara konut projesi detayları!

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri atıldı. Temeller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'nın Sincan ilçesinde düzenlenen toplu törenle atıldı. Peki Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte detaylar!

Günlük kiralık evlerde fiyatlar yüzde 50 arttı! 20 bin konut günlük kiralamada!

Günlük kiralık konut pazarı büyümesine devam ediyor. Bir senede yüzde 10 yükseliş kaydedilen günlük kiralık evlerde pazarın yüzde 52'lik kısmı megakent İstanbul'da yer alıyor.

Konutta üretim atağı! 2022'de konut yeniden yükselecek!

Türkiye genelinde markalı konut pazarının 2022'de tekrar yükselişe geçeceği öngörülüyor. Peki konut sektörünü ve markalı konut piyasasını 2022'de neler bekliyor? Konut sektörünün temsilcileri 2022 ile ilgili neler düşünüyor? İşte ayrıntılar...

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.

ankara konut pazarı Haberi

ankara konut pazarı

SON yıllarda Ankara'da gayrimenkul sektörü açısından oldukça önemli projeler gerçekleşiyor. Şehir, büyük ölçekli kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra konut, alışveriş merkezi, otel, ofis, plaza projeleri ve kamu yatırımları ile de gelişimini sürdürüyor. Arsa stokunun sınırlı olması ve trafik yoğunluğu nedeniyle şehirde konut alanlan da merkezden dışarıya doğru taşınıyor. Ankara'da son yıllarda tek tip konut projelerinden ziyade konut sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik ticari komplekslerin yer aldığı karma projelerin rağbet gördüğünü belirten TSKB Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Umutcan Akduman, "Ankara'da Eskişehir Yolu aksında başlayan konut gelişimi ile prestijli konut bölgeleri dikkat çekiyor. Bu aksın iç kısımlarında yer alan Mustafa Kemal, Çukurambar ve Söğütözü semtleri yakın geçmişte Ankara'nın oturmuş bölgeleri olup lüks konutlar yer alıyor. Eskişehir Yolunun Ankara'nın en gözde ticaret merkezi...