06 / 05 / 2024

ankara köy konuk evleri

ankara köy konuk evleri

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil olan çevre ilçelerde mahalle statüsü kazanan köylere, tam donanımlı konuk evleri inşa ediyor.

Başkent Ankara Köy Evleri Projesi için temel atıldı! 

Kırsal kalkınmayı desteklemek için başlatılan "Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'nin ilk temeli Ayaş'ta atıldı. 

Ankara Köy Evleri'nde teslimler başladı!

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından hayata geçirilen Başkent Ankara Köy Evleri Projesi'nde proje teslimleri başladı.

Ankara'nın köylerine konuk evi inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil olan çevre ilçelerde mahalle statüsü kazanan köylere, tam donanımlı konuk evleri inşa ediyor.

Ankara Büyükşehir'in imar planına tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Mayıs 2016'da yaptığı imar planı değişikliğinin altına imza atması başkentin gündemine oturdu. Muhalefet parti milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşları yapılan değişikliğe tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir'den 123.6 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çankaya ve Altındağ'da bulunan 5 gayrimenkulü satışa çıkardı. İhalesi 21 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek gayrimenkullerin toplam bedeli 123 milyon 620 bin 882 TL olarak belirledi.

Ankara Büyükşehir'den Ankara Kalesi açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi surlarında meydana gelen çatlaklara ilişkin ortaya atılan iddiaların tamamen ideolojik ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Ankara Büyükşehir'den 24 bin ton asfalt!

Başkent'in merkez ve çevre ilçelerinde aşırı sıcak günlük hayatı olumsuz etkilerken, Ankara Büyükşehir Belediyesi, 700 kişiden oluşan 74 ekibiyle, gece gündüz 2 vardiya halinde asfaltlama çalışmalarına devam ediyor.

Ankara Büyükşehir'den 211.6 milyon TL'ye satılık 34 gayrimenkul!

Mülkiyetleri Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 34 gayrimenkul 211 milyon 683 bin 321 TL bedelle ihale edilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden satılık 13 gayrimenkul 39 milyon!

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Altındağ, Çankaya, Etimesgut ve Yenimahalle'de yer alan 13 gayrimenkul 39 milyon 332 bin 315 TL bedelle satılıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19 gayrimenkul satıyor! 86 milyon TL'ye!

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Ankara Etimesgut Ballıkuyumcu mevkiindeki 19 gayrimenkul 86 milyon 407 bin 605 TL bedelle ihale ediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 85 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mülkiyeti Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan; Ankara Çankaya Dikmen bölgesinde yer alan 2 arsa 85 milyon 943 bin 400 TL bedelle ihale ediliyor.

Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunları meclis gündeminde!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Polatlı'daki 6 köyün sorunlarını meclise taşıdı. Sorularını Başbakan Yıldırım'a ileten Gök, her köy için ayrı soru önergesi hazırladı..

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gayrimenkul satışları mecliste!

Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediyesinin taşınmaz satışlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök, sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

ankara köy konuk evleri Haberi

ankara köy konuk evleri


Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil olan çevre ilçelerde mahalle statüsü kazanan köylere, tam donanımlı konuk evleri yapıyor.


Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, konuk evleriyle, hem köy geleneğini yaşatmayı hem de mahalle statüsü kazanan köylerde sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı artırmayı hedeflediklerini belirtti. Köy kültürünü yeni kuşaklara aktarmak istediklerini belirten Üçpınar, ilk aşamada 18 ilçede toplam 36 köy konuk evi yapmayı planladıklarını, bunun 9'unun tamamlanarak, vatandaşların hizmetine sunulduğunu açıkladı.


Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı sürdürülen konuk evleriyle, hemşehri kültürünü yaşatmaya da katkı sağladıklarını kaydeden Üçpınar konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı,  “Konuk evleriyle, mahallelilerin bir araya gelip toplantı yapabilecekleri, sevinci ve kederi paylaşarak birbirleriyle dayanışma sergileyecekleri bir ortam hazırlıyoruz” 


Köy konuk evlerinin...