03 / 05 / 2024

ankara pirinç han

ankara pirinç han

Burası eski Ankara'nın kalbi, Kale. Her sokakta tarihi bir çarşı. Kalabalık olduğu kadar dingin bir muhit. Aslanhane ve Ahielvan camileri, 700 yılı aşkın süredir semtin ruhlara huzur veren ibadet mekanı

Ankara Kasr-ı Han Konakları lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışta! Yeni proje!

Efeler Grup tarafından Ankara’nın en özel yerlerinden biri olan İncek Kızılçaşar’da hayata geçirilen  Kasr-ı Han Konakları'nda lansmana özel yüzde 25 peşinat 48 ay vade avantajıyla satışlar başladı.

O ilde KDV'den muaf 4 arsa satılıyor! 38 bin TL'ye arsa sahibi olabilirsiniz!  

Ankara Nallıhan Milli Emlak, Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Davutoğlan Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsayı satıyor. İşte ayrıntılar ve fiyatlar...

Ankara Altındağ'da 10 katlı iş hanı satılıyor! İhalesi 19 Temmuz'da!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara ili, Altındağ ilçesi, Sakalar Mahallesi'nde yer alan 3 bodrum, zemin, 5 normal, 1 çatı katı olmak üzere toplam 10 katlı iş hanını satıyor...

Ankara'da 13.5 milyon TL'ye satılık iş hanı! Yatırımcılar dikkat!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Ankara ili, Altındağ ilçesi, Sakalar Mahallesi'nde yer alan 10 katlı iş hanını 13.5 milyon TL'ye satıyor...

Neşet Ertaş konakladığı Rençber Han yıkılma tehlikesi altında!

Ankara Altındağ'da bulunan ve halk sanatçısı Neşet Ertaş'ın konakladığı Rençber Han, görenlerin yüreğini burkuyor. Mahalle sakinleri konağın virane haline geldiğini dile getiriyor.

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Ankara Ulus Meydanı ve çevresi yenileniyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından, Ulus Anafartalar Caddesi, Posta Caddesi, Ulus İş Hanı, Çıkrıkçılar Yokuşu ve Sobacılar Çarşısı'nda yenileme çalışmalarına başlanacak.

Bursa'da 15 dükkanın yıkımı gerçekleşti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım projesi kapsamında Pirinç Han’ın arkasında bulunan yaklaşık 350 yıllık Esir Dede Türbesi etrafındaki 15 dükkanının yıkımını gerçekleştirdi. 

Nallıhan Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Ankara Nallıhan Belediyesi tarafından emlak ve çevre temizlik vergilerinin ikinci taksiti ödemelerinin 30 Kasım'da sona ereceğini açıkladı.

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura sonucu 26.06.2020 isim listesi!

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura sonucu 26.06.2020 isim listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura sonucu 26.06.2020 isim listesi ve TOKİ Nallıhan 2. Etap kura sonucu öğrenme detayları 2020...

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap kura çekimi bugün!

TOKİ Ankara Nallıhan 2. Etap projesinde yer alan 200 adet konutun kura çekilişi bugün saat 16:00'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ankara İli Beypazarı, Bala, Haymana, Güdül, Nallıhan ve Çubuk İlçelerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

TOKİ Ankara projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Ankara İli Beypazarı, Bala, Haymana, Güdül, Nallıhan ve Çubuk İlçelerinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 2 Nisan 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

ankara pirinç han Haberi

ankara pirinç han

Her iki cami de ihtişamlı ahşap direkleri ile ayaktalar. Arnavut kaldınmlarla döşeli Pirinç Sokak’ta ilerleyip Pirinç Han’ın önünde bir lahza duraklıyoruz. Ankara’nın tek ahşap hanının kapısından içeri girerken başımız tavana değecekmiş gibi bir duyguya kapılıyoruz. İçeri girince karşılaştığımız serinlik hoş bir ferahlık veriyor. Başkentin gürültü ve kalabalığından bunalanlar için ideal bir dinlenme alanı.

Dikdörtgen yapılı mekanın giriş katı kapalı avlu düzeninde. Üç tarafı sıra sıra dükkan. Kapalı duvar tarafı ise sarmaşık gülleriyle bezeli. Avlu katında hediyelik eşya dükkanları ve çay ocağı mevcut. Her adımda gıcırdayan ahşap merpenlerle üst katlara çıkılıyor. Uç katlı hanın her katında hayret ve hayranlığımız artıyor. Handa toplam 32 oda mevcut. El sanatlan yapılan işyerleri, antikacılar, sanatçıların atölyeleri ve hediyelik eşya dükkanları omuz omuza. Üst katlardan avluya...