06 / 05 / 2024

ankara rant kavgası

ankara rant kavgası

Türkiye bir son bikaç gündür başkent Ankara'd aki 'rant' kavgasını konuşuyor. İşte Ankara’daki rant kavgasının perde arkası...

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir." dedi.

Market kavgasının arkasında gizli gündem mi var? İşte Ankara kulislerinde konuşulan o senaryo

Fahiş fiyat tartışması, kontroller, cezalar, yeni yaptırımlar dereken zincir market kavgasına son bir kaç günde adeta benzin döküldü. Peki bu kavga bilinçli olarak mı yükseltiliyor? Bu kavganın ardından piyasaya yeni bir yaptırım mı gelecek?

10.5 milyon insan çürük binalarda oturuyor!

Konutların yüzde 80’inin yaşlı statüde olduğu ve 10,5 milyon insanın çürük yapılarda oturduğu ülkemizde, rant kavgası kentsel dönüşüme engel oluyor.

Şadi Yazıcı'dan kentsel dönüşüm ve deprem tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, son 6-7 yılda yüzlerce daireyi dönüştürdüklerini belirterek, “Bu kadar dönüşüm yaparken, ‘Başkanım ne sorun yaşıyorsunuz?' diye sorulmadan sadece ve sadece eleştirdiniz. Bir bina yıkılacaksa üç beş kişinin rant kavgasına asla müsaade etmeyeceğim" dedi.

Ankara Saraçoğlu Mahallesi projesi için 106 kuruluştan tepki!

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için 106 kuruluşun imzasıyla "Rant hedefinden vazgeçin" çağrısında bulunuldu. 

Ankara Ulus'ta imar planının iptali kararı onaylandı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin uzun uğraşları sonucunda Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde meydana gelen rant ve talan plan değişikliklerini yargıya taşındı.

Ankara'da arazi anlaşmazlığı kavgası: 1 ölü, 1 yaralı!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 2 kişi arasında arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.

Ankara'da arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 ölü!

Ankara'nın Polatlı ilçesinde arazi anlaşmazlığından çıktığı ileri sürülen silahlı kavgada 3 kişi yaşamını yitirdi.

Ankara’daki rant kavgasının perde arkası!

Türkiye bir son bikaç gündür başkent Ankara'd aki 'rant' kavgasını konuşuyor. İşte Ankara’daki rant kavgasının perde arkası...

Ankara'da rant krizi!

Ankara, ATO eski Başkanı Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında yaşanan 'rant' tartışması bitmek bilmiyor...

Ankara Büyükşehir'in imar incelemesinde FETÖ bağlantılı 10 isme ulaşıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan imar incelemesinde rantın 10 milyar TL'yi geçtiği, 'FETÖ' bağlantılı 10 isme ulaşıldığı bildirildi.

Mansur Yavaş: Ankara'da imar rantı var!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "İhtiyaçlı insanlara yardım yapılması hem dinimiz gereğidir, hem belediyelerin görevidir. Yardımlar devam edecek." diye konuştu. 

Mansur Yavaş'tan Ankara'ya ucuz konut müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, projelerini açıkladı. Ankara’da imar rantının önüne geçeceklerini söyleyen Yavaş, ''Dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konutlar yapacağız” dedi.

ankara rant kavgası Haberi

ankara rant kavgası


Türkiye bir son günlerdir  başkent Ankara'daki 'rant' kavgasını konuşuyor. Taraflardan birisi CHP'nin eski milletvekili Sinan Aygün diğeri de CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş. Sözcü'de yer alan habere göre, Yavaş cephesini kendisinden "rüşvet" istemekle suçlayan Aygün daha sonra sözlerini düzelterek "Okul parası istediler. İrtikap suçu işlediler" diye konuştu. Başkan Mansur Yavaş'a göre Aygün'ün sözleri tamamen yalan ve son tartışmalar Ankara'daki milyarlık rant kavgasının sadece ortaya çıkan küçük bir kısmı... Peki işin aslı nedir? İşte madde madde başkent Ankara'daki rant kavgasının detayları...

Her şey 2012'de başladı…

*Eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı ve eski CHP milletvekili Sinan Aygün, TOGO arazisine lüks bir iş merkezi inşa etmek için kolları sıvadı.

*Başkent Ankara’da Eskişehir yolundaki Togo fabrikası arazisi 2012'de Melih Gökçek Başkanlığındaki Ankara...