06 / 05 / 2024

Ankara şehir kapıları

Ankara şehir kapıları

Başkente geçtiğimiz yıl yapılan şehir kapıları, başka şehirlere örnek oluyor. Elazığ Belediyesi de kente giriş kapıları yapmak için harekete geçti.

Şehir Plancıları Odası'ndan Ankara'daki projeye tepki: Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yanlış bir kararı!

Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İstanbul Yolu’ndan Eryaman’a giriş- çıkış için yapılması istenen alternatif kavşak projesine tepki gösterdi.

9'uncu imar affına Şehir Plancıları Odası'ndan tepki! İmar barışında son durum!

Büyük Birlik Partisi  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici, İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM'ye sundu ve imar affı yeniden gündeme geldi. TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından, imar affı teklifi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yapıldı. İşte ayrıntılar...

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan kentsel dönüşüm tepkisi!

TMMOB Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Keçiören'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklama yaptı. 

Ankara Şehir Hastanesi ilk gün 5 bin hastaya hizmet verdi!

Dünyanın en büyüğü olan Ankara Şehir Hastanesi kapılarını açtı. İlk gün 5 bin hastaya hizmet verildi. 

CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını açtı!

Ankara’nın ilk ve tek emlak fuarı olan CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını açtı. ATO Congresium’da düzenlenen fuara, yerli-yabancı kurumsal yatırımcıların yanında, firmaların sunduğu özel fırsatlardan yararlanmak isteyen konut alıcıları da yoğun ilgi gösterdi.

CNR Emlak Ankara Fuarı kapılarını yarın açıyor!

Bu yıl ilk kez Ankara’da düzenlenecek olan CNR Emlak İstanbul, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle kapılarını yarın açacak.

Şehir Plancıları Odası'ndan Anıtkabir imar planı değerlendirmesi!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı'yla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Manisa Fethi Sekin Gençlik Merkezi kapılarını açıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan ve Alaşehir gençliğinin prestij eğitim mekanı olmaya aday Gençlik Merkezi kapılarını açıyor.

TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan askeri araziler hakkında açıklama!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, askeri yasak bölgeler ile güvenlik bölgelerinin kent dışına çıkarılması konusunda açıklama yayınladı. İşte o açıklama:

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası basın toplantısı düzenleyecek!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki polemiğe ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

TMMOB Şehir Plancıları'ndan EGO arsası açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Ankara Yenimahalle İstasyon Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında satışa sunulan EGO arsası hakkında açıklama yaptı. İşte o açıklama..

Podium Ankara AVM kapılarını açtı!

SBS Alışveriş İş ve Yaşam Merkezi A.Ş. tarafından 450 milyon TL düzeyinde yatırımla hayata geçirilen Podium Ankara Alışveriş Merkezi, Ankaralı ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Yuvacık Doğa Evleri doğa ile iç içe yaşamın kapılarını açıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yuvacık Doğa Evleri doğa ile iç içe yaşamın kapılarını açıyor.Yuvacık Doğa Evleri’nde 54 araçlık açık otopark, açık hava spor aletleri, çardaklar, sosyal alanlar yer alıyor.

Ankara şehir kapıları Haberi

Ankara şehir kapıları

Belediyenin açtığı ihaleye katılacak şirketlere getirdiği şart ise, “Ankara'ya yapılmış ve uzun süre kamuoyu gündeminde kalmış olan kapı modellerinden yararlanılması” oldu. İhale dosyasına da Ankara'nın kapılarının fotoğraflarının bulunduğu bir dosya eklendi. Elazığ'ın doğu ve batı girişlerine yapılacak 2 giriş kapısının mimari-mühendislik projesine yönelik hizmet alımı ihalesi, 2 Ekim'de yapılacak. 


Elazığ Belediyesi'nin yaptıracağı kapılarda örnek aldığı Ankara şehir kapıları, 2014 yılında yapıldı. Eskişehir, Konya, İstanbul, Samsun ve Esenboğa girişlerinde yer alan devasa kapılar, geçen yılki yerel seçimlerden hemen önce 15 Mart'ta resmi olarak açıldı. 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan kapılar için önce 11 Aralık 2013'te bir ihale yapıldı. 3 kapının yapımını içeren ihalede, toplam 14 milyon 680 bin TL'lik sözleşmeye imza atıldı. İhaleyi Detvar İnşaat-Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret...