05 / 05 / 2024

ankara sokak çocukları

ankara sokak çocukları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için "Çocuk Koruma Evi" açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek.

Ankara'da 250 bin öğrenciye 500 TL kırtasiye desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için maddi durumu yetersiz ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği sunacak. İşte ayrıntılar...

Çocuklar için Süt Destek Projesi geliyor! Süt Destek Projesi'nden kimler yararlanabilir?

Ankara Büyük Belediyesi tarafından oluşturulan bir kampanya bu kez de çocukları kapsıyor. Çocuklar için yapılan süt desteği projesi, çocuk ve bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere maddi bir rahatlama sunuluyor. 

Ankara Keçiören'de 17.7 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Ankara Satış Memurluğu, Ankara ili, Keçiören ilçesi, Kavacık Subayevleri Mahallesi, Geziyolu Sokak, 5474 ada 30 parselde yer alan arsayı 17 milyon 684 bin TL'ye satıyor...

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

Ankara'da 10.8 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara 22. İcra Müdürlüğü Ankara ili, Yenimahalle ilçesi, Pamuklar mahallesi 656/1 sokak 61529 ada 1 parselde bulunan arsayı 10 milyon 880 bin TL'ye satışa çıkardı...

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Mamak Belediyesi'nden çocuklar için yeni konuk evi!

Ankara Mamak Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın sokağa attığı çocuklar için Mamak Belediye Başkanı konuk evi inşa etti. Çocuklara başkanlık konutu verildi.

Ankara'da 20 ilçede kreş açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, çalışan annelerin çocukları için 20 ilçede 20 kreş açılacağını söyledi. 

Ankara'nın en şanslı çocukları Uptown İncek'te!

18 bin 27 metrekare arsa alanı üzerinde yükselen  Uptown İncek  projesi tamamen çocuklara yönelik olarak tasarlandı. Ankara'nın en şanslı çocukları Uptown İncek'te.

Yaşam sokağı konsepti Ankara’da çok sevildi!

Ankara, son yılların gözde mekanları “yaşam sokak”larına bu kez üst düzey bir sokak ekliyor. OP Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, yaşam sokağı konseptinin Ankara’da da çok sevildiğini kaydetti.

Ankara Keçiören Ovacık'a sokak AVM'si geliyor!

Ankara Keçiören Ovacık'a 130 bin nüfuslu yeni bir kent kuracaklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, yapımı yılan hikâyesine dönen kulenin yerine, ise sokak AVM'si yapabileceklerini ifade etti.

Ankara Çiğdem Mahallesi'nde yol çöktü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çiğdem Mahallesi 1589. Sokak’ta sabaha karşı özel bir inşaat firması tarafından yapılan inşaat çalışmaları sırasında fore kazıklarının yıkılması sonucu yoldaki toprağın kaydığını, kayma sonucunda ASKİ'ye ait su ve kanal borularının patladığını bildirdi.

Ankara Elmadağ'da Roman çocukları için Çimenev açıldı!

Roman Hakları Derneği’nin başlattığı bir projeyle, Ankara Elmadağ’da Roman çocukların daha iyi bir eğitim alabilmesi için Çimenev açıldı.

ankara sokak çocukları Haberi

ankara sokak çocukları

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ali İhsan Ölmez başkanlığında yaptığı toplantıya Belediye Encümeni ve Belediye Meclisi İhtisas Komisyonlarına üye seçimi ile başladı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "olur"u ile Meclis'e gelen, "Ankara'da ve yurt içinde tarihi, turistik ve kültürel değeri olan yerler ile rekreasyon alanlarına, parklar, müzeler vb. 

yerlere" ücretsiz geziler düzenlenmesine ilişkin Başkanlık Yazısı, üyelerin oy birliği ile kabul edildi. 


Alınan karar kapsamında; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, sendikalar, odalar, meslek kuruluşları, kooperatif birlikleri, gönüllü kuruluşlar, muhtarlıklar, spor kulüpleri, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çocuk Kulübü, Gençlik Merkezi, Hanımlar Lokali, Aile Yaşam Merkezi, Sokakta Çalışan Çocuklar Merkezi, İlköğretim-Ortaöğretim-Lise ve Yüksek Öğretim Kurumlarına, idarenin uygun gördüğü talepleri doğrultusunda ücretsiz geziler düzenlenecek. 

Gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel projelerle başta yaşıtlarına göre dezavantajlı durumda olan çocuklar...