02 / 05 / 2024

ankara tarihi binaları

ankara tarihi binaları

Ankara’nın tarihi ve simgesel binalarının gece aydınlatmaları kapsamında geçtiğimiz yıl AŞTİ, Anayasa Mahkemesi, Dışişleri Bakanlığı Binası, Milli Kütüphane, Büyükşehir Belediye Binası, TOBB ve Ümitköy Köprüsü özel sistemlerle ışıklandırıldı...

Ant Yapı Amerika'daki 6'ncı projesi için düğmeye bastı! 40 milyon dolarlık yatırım!

Ant Yapı, New York’un tarihi binalarından 711, Fifth Avenue’da yeni bir restorasyon projesine imza atıyor. İşte o projenin ayrıntıları...

Assos Behramkale'deki tarihi binalar yıkılacak mı?

“Assos’ta katliam” iddialarıyla gündem olan, Çanakkale’nin Behramkale Köyü’nde, özel bir şirkete hazırlatılan “Koruma Amaçlı İmar Planı” ile köydeki birçok binanın yıkılması planlanıyor. 

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Bina zeminleri bakterilerle güçlenecek!

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Mühendislik Fakültesi ve Atatürk Üniversitesinde görev alan akademisyenler tarihi binaların zemine bakteri enjekte ederek güçlendirme yapılabileceğini belirledi.

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

İzmir Sakarya Mahallesi'ndeki tarihi binalar yıkılıyor!

İzmir'de son günlerde yaşanan sağanak yağmur nedeniyle Sakarya Mahallesi'nde birkaç tarihi yapı yıkıldı. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Orhan Beşikçi bugünkü köşe yazısında bu yıkımları kaleme aldı. 

Balıkesir'de tarihi binalar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek yeniden ayaklandırıyor. 

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Tekirdağ'daki tarihi binalar restore ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi binaları restore ediyor...

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle’deki tarihi ve eski binaların aslına uygun olarak yenileceğini açıkladı.

Tarihi binalar halkın hizmetine giriyor!

Beyoğlu Kültür Yolu Planı için, kullanılmayan tarihi binaların sahipleriyle görüşmelerde bulunduklarını söyleyen  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Bunların tamamını sadece kültür ve sanat amaçlı olarak başta İstanbul olmak üzere Türk halkının kullanımına kazandıracağız” diye konuştu. 

Tarihi Tavşancıl evleri restore edilecek!

Kocaeli Tavşancıl'daki 54 tarihi yapının 15'i restore ediliyor. Tavşancıl'ın tarihi dokusunu korumak için yapılan projede, tarihi binalar yeniden kullanılabilir hale getirilecek...

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

ankara tarihi binaları Haberi

ankara tarihi binaları


Ankara’nın tarihi ve simgesel özelliği bulunan binalarının cepheleri özel sistemlerle aydınlatılarak, Başkentin gece manzarası estetik hale getiriliyor.


Ankara’nın tarihi ve simgesel binalarının gece aydınlatmaları kapsamında geçtiğimiz yıl AŞTİ, Anayasa Mahkemesi, Dışişleri Bakanlığı Binası, Milli Kütüphane, Büyükşehir Belediye Binası, TOBB ve Ümitköy Köprüsü özel sistemlerle ışıklandırıldı.


Çalışmalar Adalet Sarayı, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kocatepe Camii, Kuzey Ankara Anfi Tiyatro, Kuzey Ankara Tip-5 Camii, Milli Piyango Binası, Pursaklar Merkez Camii, Saray Süleymaniye Camii ve SGK İl Müdürlüğü’yle devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, özel sistemlerle yaptığı aydınlatma çalışmalarını Başkent’teki 34 ayrı tarihi ve simgesel özelliği bulunan binalarda sürdürecek.


Toki...