29 / 04 / 2024

ankara teleferik

ankara teleferik

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Ankara'nın teleferik hattında ikinci iptal!

Büyükşehir Belediyesi’nin Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptali sonrası, teleferik hattı montaj ve yapım ihalesi de iptal edildi.

Çankaya'ya teleferik yapılacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısı Yılmaz Büyükerşen'in rahatsızlığından dolayı Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında yapıldı. Toplantıda Odunpazarı - Çankaya bölgesine teleferik sistemi kurulması ile ilgili konular öne çıktı.

Siteler-Karapürçek teleferik projesi iptal!

Ankara 11. İdare Mahkemesi, daha önce hakkında durdurma karan bulunan Siteler-Karapürçek teleferik hattını iptal etti. Kararda hat ve istasyonların yeriyle ilgili belirsizliklere de dikkat çekti.

Yenimahalle Teleferik Projesi şehircilik ilkelerine uygun değil!

Projenin plan kademeleri kavramına, imar mevzuatı hükümlerine ve şehircilik ilkelerine uygun olmadığının belirtildiği bilirkişi raporunda, Ankara Yenimahalle Teleferik Projesi ’nin şehircilik ilkelerine uygun olmadığını açıkladı.

Ankara'ya toplu taşıma teleferiği yapılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiğini Yenimahalle Metro İstasyonu-Şentepe arasında yapacak.

Sinpaş GYO Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO, Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkına ilişkin değerleme raporu yayınlandı. 

Sinpaş GYO Çankaya Teleferik-Kayak Pisti projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO Ankara İli, Çankaya İlçesi, 29635 ada 7 ve 8 parsellerde yer alan Teleferik-Kayak Pisti ve Macera Parkı projesinin değerleme raporunu yayınladı.

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Melih Gökçek İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.

Esenboğa Metrosu'nda saha ve teleferik çalışması yapılacak!

Ankara'daki Esenboğa metrosunun Kuzey Ankara durağına teleferik de gidecek. Teleferik Projesi için Büyükşehir bu yıl ihale açarak çalışmalara başlayacak.

Ankara'da Monaray tarzı ulaşım sistemi uygulanacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan şehir hastaneleri ve Mamak Otogarı’na ulaşımı monorayla sağlayacak. Yap-İşlet-Devret sistemiyle monoraya talip çıkmazsa bu bölgelere de teleferik yapılacak

Ankara Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı birçok şehire örnek oluyor!

Türkiye'de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplu taşıma amaçlı kullanılan teleferik için birçok ilden teknik destek talebi geliyor

Ankara Dikmen Vadisi ve Sıhhiye'ye teleferik hattı geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent'teki cadde ve yol kenarlarındaki otoparklara, teleferikten yeni yol yapımlarına kadar kent yaşamını ilgilendiren bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu ve projelerini anlattı.

Ankara Altındağ'a metro ve teleferik geliyor!

Ankara'da bir gün içinde 6 ilçedeki binlerce kişiye miting yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Altındağ'daki Siteler esnafına metro, teleferik, showroom ve AR-GE merkezi müjdesi verdi.

Şentepe Yenimahalle Teleferik hattı hizmete açıldı!

“Toplu taşımada bir ilk Ankara’da teleferik” sloganları arasında coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı!

Ankara Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. 4 istasyonlu, 3 bin 257 metre uzunluğundaki teleferik hattında ulaşım 13,5 dakikada sağlanacak.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, yarın saat 20.00’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından düzenlenen törenle açılacak.

Yenimahalle - Şentepe teleferik hattı 2'nci etabı 1 Nisan'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü Yenimahalle - Şentepe teleferik hattının ikinci etabında test sürüşleri başladı. Yeni hat 1 Nisan'da tam kapasiteyle devreye alınacak.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 2. etabı hizmete açılacak!

Ankara’da yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. Etabın hizmete alınması için son çalışmalar yapılıyor. Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattında toplam 4 durak bulunuyor.

ankara teleferik Haberi

ankara teleferik

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Yenimahalle-Şentepe teleferik hattında 2. etap hattın 1. etap hat ile mekanik entegrasyon çalışmaları tamamlandı. Birbirleriyle bağlantıları sağlanan 3 bin 257 metre uzunluğundaki iki ayrı hattan oluşan teleferiğin tamamında maksimum yükleme test sürüşleri de uluslararası akredite edilmiş kuruluşların gözetiminde sürüyor. Yenimahalle-Şentepe 1. etap teleferik hattında metro ile senkronize olarak yaklaşık bir yıldır toplu taşıma amaçlı olarak hizmet verildiğini hatırlatan EGO yetkilileri, 1. etap teleferik hattının yıllık bakımı ve 2. etap teleferik hattının entegrasyonu çalışmaları kapsamında yolcu taşımacılığına 16 Mart Pazartesi gününden itibaren ara verildiğini hatırlattı. 



4 SU BİDONUYLA HALAT-KABİN TESTİ

Zorunlu olan yıllık bakım ve entegrasyon çalışmaları tamamlanan teleferik hattının tümünde yolcu taşımacılığına başlamadan önce güvenlik açısından test sürüşleri yapıldığını anlatan yetkililer “Sistemde yolcuların taşınması başlamadan...