30 / 04 / 2024

Çankaya'ya teleferik yapılacak!

Çankaya'ya teleferik yapılacak!

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Şubat ayı ilk toplantısı Yılmaz Büyükerşen'in rahatsızlığından dolayı Başkan Vekili Aydın Ünlüce başkanlığında yapıldı. Toplantıda Odunpazarı - Çankaya bölgesine teleferik sistemi kurulması ile ilgili konular öne çıktı.



Görüşülen gündem maddelerinde ihtiyaç nedeniyle tramvaylara ilave yapılarak kapasitelerinin arttınlması ve Odunpazarı - Çankaya bölgesine teleferik sistemi kurulması ile ilgili konular öne çıktı. 


İhtiyaç nedeniyle tramvaylara ilaveler yapılarak taşıma kapasitelerin arttınlması işi için başkanlığa yetki verilmesi gündeme geldi. İlgili madde meclisten geçerse gerekirse iç ve dış kredi başvurularında bulunularak borçlanma yoluna gidilecek. Konu görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonluğuna havale edildi. 


Toplantıda aynca Odunpazarı-Çankaya bölgesine teleferik sistemi kurulması için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na yetki istendi. Yeni cadde ve bulvariann yapılamamasından dolayı teleferik sisteminin ulaşıma katkı sağlanması amaçlanıyor. Karar meclisten geçerse teleferik saatte 2500 kişi taşıyacak. Sistemin kurulması için de iç ve dış kredi talebinde bulunularak borçlanma yoluna gidilecek. İlgili madde de plan ve bütçe komisyonuna havale edildi. 


Meclis sonunda söz alan AKP'li Meclis Üyesi Yaşar Çorapsız'da kentsel dönüşümle ilgili halka kaynağı belli olmayan bilgiler pompalandığını belirterek, Büyükşehir'den bilgilendirme yapılmasını istedi. Eskişehir'de afet riskli alanlar ilan edilen mahallelerde halka yanlış bilgiler aktanldığını kaydeden Çorapsız, bu nedenle vatandaşlann da mallannı ucuza satmak zorunda kaldıklannı ifade etti. Emlak simsarian tarafından evlerin satışının ucuza yapıldığını söyleyen Çorapsız, " Büyükşehir halkı bilgilendirmelidir" dedi. Başkan Vekili Unlüce'de konunun incelenerek gerekli açıklamalann yapılacağını kaydetti. 

Konuşmalann ardından toplantı tekrar görüşülmek üzere Perşembe gününe ertelendi.


İstikbal Eskişehir


Geri Dön