09 / 05 / 2024

Ankara turizmi geliştirilmesi

Ankara turizmi geliştirilmesi

ASİAD Başkanı Barış Aydın, termal turizmin ve sağlık turizminin Ankara'yı bu alanlarda dünya ölçeğine taşıyabileceğini, verilecek planlı destekle hem Ankara ekonomisinin büyüyeceğini, hem yeni istihdam imkanları doğacağını söyledi.

Merakla beklenen Esenboğa Havalimanı ihalesini kim ne kadar teklifle kazandı?

Türkiye’nen en önemli havalimanlarından Ankara’da bulunan Esenboğa Havalimanı’nın kapasitesinin geliştirilmesi ve 2025-2050 yıllarını kapsayan işletme hakkı için düzenlenen ihalenin kazananı belli oldu.

Brl Ankara Gayrimenkul Geliştirme Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Brl Ankara Gayrimenkul Geliştirme Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de kuruldu.

İSTEB-BEZE iş birliği ile emlakçılık standartları geliştirilecek!

İSTEB-BEZE işbirliği kapsamında, tüketicinin bilinçlendirilmesi; çağdaş, şeffaf ve güvenilir emlakçılık standartlarının geliştirilmesi ve bu konularda kamuoyu oluşturulmasına ilişkin çalışmalar gerçekleştirilecek.

Türkiye ile Venezuella Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması' onaylandı!

Türkiye ile Bolivarcı Venezuella Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018'de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması'nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

Mehmet Özhaseki: Ankara'nın planlarını ben hazırladım!

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki, "Ankara'nın planlarını ben hazırladım. Ankara nereye gelişecek, konutlar ve iş merkezleri nerede olacak, bağlantı nasıl sağlanacak, ilçelerde neler yapılacak diye tek tek çalışarak imza atmış tek kardeşiniz benim" dedi...

Aydın Alptekin: Raylı sistemi geliştirmek gerekiyor!

Alptekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Alptekin son 15 yılda Türkiye’nin dünyada çok güçlendiğini belirterek, ucuz ulaşım için raylı sistemin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 

Sanayinin geliştirilmesine ilişkin tasarı onaylandı!

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanun Tasarısı!

Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümleri görüşmeleri mecliste sürüyor..

TAV, Yanbu Havalimanı'nı geliştirip ve işletecek!

TAV Havalimanları, Suudi Arabistan'ın Yanbu şehrinde bulunan havalimanının geliştirilmesi ve işletmesi için anlaştı

Ankara'da kentsel dönüşüm geliştirilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, okul önlerinde bulunan yıpranmış hız kesicilerin onarılması, gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşümün geliştirilmesi için çalışma yapılması, yaşlı vatandaşlar arasında kanser taraması yapacak ekiplerin oluşturulması gibi bir dizi karar aldı.

Antakya Mobilyacılığının Geliştirilmesi Projesi 7.3 milyon Avro yatırımla hayata geçiyor!

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından desteklenen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı'nda yer alan Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi, 7.3 milyon Avro yatırımla gerçekleştiriliyor.

Tezcan Karakuş Candan: Ankara planlı gelişmiyor!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Karakuş, Başkent’teki plan dışı yapılaşmanın ayrıntılarını gazetemize anlattı Karakuş, Başkentte Nazım İmar Planı’nın sürekli delindiğini, bu yüzden kentin rant odaklı taleplere göre geliştiğini söyledi.

Vedat Demiröz: Gayrimenkul sektörünü geliştireceğiz!

Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Ankara turizmi geliştirilmesi Haberi

Ankara turizmi geliştirilmesi

Ankara'nın Haymana ilçesinde termal tesisleri ziyaret eden Aydın, başkentte geçen yıl konaklayan 416 bin yabancıdan sadece 297'sinin termal otelleri tercih ettiğini, Ankara'daki termal otellerin doluluk oranlannın yüzde 20'ler seviyesinde seyrettiğini belirtti ve şöyle konuştu: "TÜRSAB'ın 2014 Sağlık Turizmi Raporu'na göre, sağlık turizminden elde edilen gelir 2.5 milyar dolar. " Türkiye olarak hedefimiz bu rakamı 2023'te 20-25 milyar dolar seviyesine çıkarmak. Ankara olarak hedefimiz ise bu gelirden alınan payı arürmak olacak. Haymana, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Güdül, Kazan, Kızılcahamam ve Polatlı'nın termal kaynaklarına yatırım yaparak ve özellikle yabancı turiste bu zenginliklerimizi tanıtarak bunu gerçekleştirmek bir hayal değil. Kültür turizmi, inanç turizmi, doğa turizmi, sağlık kaplıca turizmi, iyi ve kaliteli hizmet sunumu ile Türkiye'nin uluslararası arenada artan gücü ve bunun getirdiği...