27 / 04 / 2024

Ankara Uzay Havacılık İhtisas OSB

Ankara Uzay Havacılık İhtisas OSB

Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yer almak için müracaat eden firmaların, 60'ı bu hakka sahip olacak. Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'de inşaat 2017'de başlayacak!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi kuruldu!

Fua Strc Yapı Mühendislik Havacılık Ve Uzay Teknolojileri Anonim Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Yalmancan tarafından kuruldu.

Safe Jet Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Safe Jet Havacılık Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Cenk Çetin ortaklığında kuruldu.

Keyparts Denizcilik Havacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keyparts Denizcilik Havacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kürşat Pekşen tarafından kuruldu.

Mavi Aviation International Havacılık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Aviation International Havacılık Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Mansur Müjdeci tarafından kuruldu.

Hangar Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Hangar Havacılık Anonim Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Meriç Burak Kaya ve Doruk Kaya ortaklığında kuruldu.

Metal Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Metal Havacılık Anonim Şirketi Ataşehir'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Metal Oto Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Linair Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Linair Havacılık Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ercil tarafından kuruldu.

Pek Aır Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Pek Aır Havacılık Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Peker ve Fatih Peker ortaklığında kuruldu.

İstanbul Havalimanı ‘Kovid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolü’nü imzaladı!

Benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolcu deneyiminin yanı sıra henüz ilk yılında küresel aktarma havalimanı olarak havacılık sektöründe yerini alan İstanbul Havalimanı, EASA tarafından hazırlanan ‘Kovid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolü’nü imzaladı.

Ace Havacılık Ve Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Ace Havacılık Ve Turizm Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Karaçoğlu tarafından kuruldu.

Mot Havacılık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mot Havacılık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Övünç Horasan, Murat Eroğlu ve Ömer Tahir Özgen ortaklığında kuruldu.

Sada Havacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Sada Havacılık Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Riyad ve Tuba Posbıyık Urcu ortaklığında kuruldu.

Mustafa Varank: Ankara'da Sağlık Teknolojileri Vadisi kurma hedefimiz var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Ankara'da 'Sağlık Teknolojileri Vadisi' kurma hedefimiz var. Ankara'yı sağlık teknolojileri geliştirmede merkez şehirlerden biri yapacağız." diye konuştu.

Ankara Uzay Havacılık İhtisas OSB Haberi

Ankara Uzay Havacılık İhtisas OSB

Bölgede, 15 bin istihdam ve 5 milyar dolar ciro hedefleniyor Uzay, havacılık gibi yüksek katma değerli sektörlerde 15 bin istihdam ve 5 milyar dolar ciro hedeflerine ulaşması beklenen Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alacak firmaların belirlenmesinde seçici davranılıyor. Bölgede yer almak için müracaatta bulunan firmalardan yaklaşık 60'ı bu hakka sahip olabilecek. 

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), Ankara Sanayi Odası (ASO) ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçıları Derneğinin (SASAD) OSB için oluşturduğu yapı geçen yıl tescil edilerek tüzel kişilik kazandı. OSB'nin yeri için Ankara Kazan'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/ TAI) yerleşmesinin yanında ve Ankara-İstanbul Otoyolu'nun kenarında, yaklaşık 730 hektarlık alana seçildi. 

Bölgenin içerisinde 400 hektar sanayi alanı, 100 hektar yeşil alan,100 hektar teknoloji geliştirme merkezi...