20 / 05 / 2024

Ankarada caddeler vazolarla mı süsleniyor

Ankarada caddeler vazolarla mı süsleniyor

Ankara'da caddeler vazolarla süsleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, parklara, yol refüjlerine ve de ayrımlarına yerleştirdiği özel ışıklandırmalı, çiçekli vazo ve oturma gruplarıyla Başkent’in estetiğine estetik katıyor.

1941 yılında cadde, mahalle ve sokaklara isim verilmiş!

Şehir ve kasabalardaki mahalle, sokak ve caddeler numara ile gösteriliyormuş. 1941 yılında alınan yeni karara göre artık mahalle, sokak ve caddelere isim verilecekmiş.

1941 yılına alınan karar: Cadde ve sokaklara numara konulmayacak!

1941 yılında alınan karara göre cadde ve sokaklara numara konulmayacağı bildirilmiş. Yeni karara göre sokak ve caddeler isimle adlandırılmasına karar verilmiş.

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

Turgut Altınok: Keçiören'in yüzde 60'ını kentsel dönüşüme alacağız!

AKP Keçiören Belediye Başkan Adayı Altınok, "Şehrimizin yüzde 60'ını kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alacağız. Bu şekilde yollar ve caddeler genişleyecek. Daha doğrusu, Keçiören'in bütün ana aksını alacağız ve yeniden çizeceğiz" dedi...

Salih Bayraktar'dan Sarıyer için çılgın projeler!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, seçim projelerini açıkladı. Sarıyer’in sorunlarını çözecek 60’ın üzerinde proje arasında tüneller ve tünel otoparklar, teleferik, prestij caddeler gibi dikkat çeken ve çılgın denilebilecek projeler bulunuyor.

Sur Yapı Antalya'da 2+1'ler 260 bin TL'ye!

Sur Yapı Antalya'da 2+1'ler 260 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcılarını bekliyor. Ön satışta olan projede konutların yanı sıra dev şehir parkı, hastane, okullar, alışveriş merkezi ve caddeler, teknokent ve müzeler bulunuyor.

Cadde mağazaları AVM’lere rakip mi oluyor?

Bir dönem alışveriş caddeler de dönerken, AVM’lerin hayatımıza girmesiyle bu döngü değişti. Peki, cadde mağazaları AVM'lere yeniden rakip olabilir mi?

Caddelerde franchise sayısı artıyor!

Cadde mağazacılığı tekrar markaların radarına girmeye başladı. Caddeler bir dönem kentsel dönüşüm ve yüksek kiralar nedeniyle bir dönem gözden düşmüştü...

Caddeler perakendecinin yeniden gözdesi!

AVM’lerdeki kiraların yükselmesi ve AVM yönetimleri ile yaşanan sorunlar nedeniyle caddeler perakendecinin yeniden gözdesi oluyor..

4'üncü nesil AVM’ler geliyor!

Avi Alkaş, “4’üncü nesil AVM’ler geliyor, caddeleşen alışveriş merkezleri dönemine girdik. Dünyada da bu var, caddeler AVM gibi yönetilmeli” açıklamasında bulundu.

Ankarada caddeler vazolarla mı süsleniyor Haberi

Ankarada caddeler vazolarla mı süsleniyor

Boyları 30 ile 200 santimetre arasında değişen değişik ebatlardaki vazolar, içlerindeki yeşillikler, özel ışıklandırması ve estetik görüntüsüyle büyük beğeni topluyor.


Gençlik Parkı, Cumhuriyet, Elvankent ve Stat Parkı başta olmak üzere Başkentlilerin yaz sıcaklarında serinlemek ve dinlenmek için gittiği pek çok parkta çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, ayrıca, Konya, Eskişehir, Malazgirt 1071 Yollarındaki refüjlerde ışıklı vazo çalışması yapıyor.



-ESTETİK VAZOLAR ÇOK BEĞENİLDİ


Ankara Kalesi, Fatih Köprüsü, AŞTİ gibi bölgelerde ve ana caddelerde de ışıklı ve çiçekli vazolarla hem modern yollara hem yemyeşil parklara hem de Başkent’in tarihi ve estetik güzelliği olan bölgelere renk katılıyor.


Çalışmalar kapsamında 2 bini aşkın yerleştirildiği bölgeye göre seçilen özel ışıklandırmalı vazo, normal vazo, süslemeli bariyer ve oturma gruplarını Başkent’in dört bir tarafındaki estetik güzelliğine güzellik katmak...