19 / 05 / 2024

ankarada dev kent maket

ankarada dev kent maket

8 ayda tamamlanan, 7 kilometre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı'nı ortaya koyan Ankara'nın 14 metrelik kent maketi açıldı

KİPTAŞ Kent Etiler'de son durum ne? 1.361 konutluk dev projede son dakika!

KİPTAŞ Kent Etiler projesinin inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İstanbul'un kalbi Etiler'de yükselen projede toplam 1.361 yeni konut yer alıyor. 

KİPTAŞ Kent Etiler'de son dakika! 1.361 konutluk dev projede imalat çalışmaları başladı! 

Kent Etiler adıyla yükselecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesinde imalar çalışmaları başladı. İstanbul'un kalbinde yükselen projede 1.361 yeni konut yer alıyor. 

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

AFAD tarafından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen afetzedeler için 57 futbol sahası büyüklüğünde konteyner kent kurulacak.

İstanbul'da 6.500 konutluk dev kentsel dönüşüm start aldı! Mega kent için tarihi gün!

Mega kent İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde toplamda 6 bin 500 konutu ilgilendiren kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. İşte Eyüpsultan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili merak edilen detaylar...

Moskova'da binalar dev graffitilerle sanat eserlerine dönüştü!

Rusya’nın Moskova bölgesindeki çok katlı binalar dev graffitilerle göz alıcı birer sanat eserlerine dönüştü. İşte kent sokaklarına renk katan duvar resimleri...

Kanuni Kent Ormanı'nın 1. Etabı açıldı!

İstanbul’un en büyük park alanı olarak kurulan 8 milyon metrekarelik dev Kanuni Kent Ormanı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Kocaeli Kartepe'ye dev kent meydanı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe'ye dev bir kent meydanı inşa ediyor.

Bursa dev yatırımlarıyla örnek kent konumunda!

Bursa, 16 yıldır yapılan yatırımlarla dikkatleri çekiyor. Bölgede yapılan örnek çalışmalara bölge örnek kent konumuna geldi.

İstanbul’a dev kent ormanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kemerburgaz'da hayata geçirilen "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" projesinin ilk etabı eylül ayında hizmete girecek. 

İstanbul'a dev kent ormanı kuruluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" Kemerburgaz'da hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa'nın dev projeleri Konya Kent 2018'de tanıtıldı!

Şanlıurfa'yı Uluslararası platformlarda tanıtmayı sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Bu yıl 14'sü gerçekleştirilen Konya Kent 2018 Yerel Yönetim İhtiyaçları Fuarına katılım göstererek gelen konuklara belediyecilik anlamında yapılan projeleri tanıttı.

İzmir Bayraklı'ya 9.7 milyon liralık dev park!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent yaşamının yoğunluğundan kurtulup nefes almak isteyenler için Bayraklı’da yepyeni bir dünya kuruyor. 4 farklı etap halinde tasarlanan 9.7 milyon liralık dev park, hem dinlenme hem de spor ve eğlence mekanı olarak hizmet verecek.

Ankara Batıkent'e yeni spor tesisi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Batıkent’te, halı sahalar ve yürüyüş yollarının bulunduğu semt stadı ile vatandaşların huzurlu vakit geçirebileceği dev bir parkı içine alan tesisi hizmete sundu.

ankarada dev kent maket Haberi

ankarada dev kent maket


Ankara'nın kent maketi, yaklaşık 8 ayda tamamlanmış olup, 7 kilometrelik Atatürk Bulvarı’nı ortaya koyan 14 metrelik dev Ankara kent maketi açıldı. 


Türkiye’nin ilk kent maketi olma özelliğini taşıyan “Kale’den Kule’ye” isimli dev kent maketi önce Kentpark AVM’de ardından Mimarlık Merkezi’nde sergilenmeye devam edecek. 


Türkiye’de çifte ilk, tek açılışta buluştu


TSMD’nin AB Bakanlığı’nın Sivil Toplum Diyalogu programı çerçevesinde yürüttüğü “Re-ACT Re-Reading Architecture as a Cultural Transformation” (Kültürün İzlerini Mimarlık Üzerinden (Yeniden) Okumak) başlıklı projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen Ankara kent maketi çok sayıda davetli ve Ankaralının katıldığı kutlama töreni ile ziyarete açıldı. 


Türkiye’de benzeri bulunmayan dev maket, TSMD’nin, Kentpark AVM’de açılan Mimarlık Merkezi ile birlikte 14 Haziran’da açıldı.  Dev maket önce Kentpark AVM içinde, ardından yine Kentpark AVM içinde yer alan TSMD Mimarlık Merkezinde sergilenmeye...