28 / 04 / 2024

Bursa dev yatırımlarıyla örnek kent konumunda!

Bursa dev yatırımlarıyla örnek kent konumunda!

Bursa, 16 yıldır yapılan yatırımlarla dikkatleri çekiyor. Bölgede yapılan örnek çalışmalara bölge örnek kent konumuna geldi.



Bursa, son 16 yıldır yapılan yatırımlarla adından sıkça söz ettiriyor. Bölgede yapılan örnek çalışmalar, sağlık alanındaki dev projeler, tarım ve turizme verilen desteklerle örnek kent konumuna geldi.

Tarihi mirası, doğal güzellikleri, sanayisi ve turizm değerleri ile tarih boyu dikkatleri üzerine çeken Bursa'da köyden kente göçün önüne geçebilmek için kırsal kalkınmayı sağlamak için çalışılıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, eğitim yatırımlarına da büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitim kurumlarının fiziki ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmaya devam ediyor. 

Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan Bursa'nın turizm pastasından da hak ettiği payı alması için rota turizme çevrildi. Aynı zamanda Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) ile de kongre kentleri arasında önemli yer edinen Bursa, ulusal ve uluslararası fuarlara ev sahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa turizmden aldığı payın artırılması hedefiyle kentin sahip olduğu tarihi ve doğal değerleri en iyi şekilde kullanıyor. 15 kilometreyi bulan deniz ve 180 kilometreyi bulan göl sahilleri yaz turizmine kazandırılacak.


Geri Dön