28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

AFAD tarafından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen afetzedeler için 57 futbol sahası büyüklüğünde konteyner kent kurulacak.



AFAD tarafından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen afetzedeler için 57 futbol sahası büyüklüğünde konteyner kent kurulacak.

Aktarılan detaylara göre, Dereli Mahallesi'ndeki 410 bin metrekare üzerine kurulacak olan konteyner kentte yaklaşık olarak 1 ay önce başlayan dolgu çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Söz konusu bölgede yağmur etkili olmasına rağmen 300 işçi, 57 futbol sahası büyüklüğündeki, 2 bin 500 konteynerin yerleştirileceği alanı hazır duruma getirmek için çift vardiya çalışmayı sürdürüyor.

Kahramanmaraş a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

Doğukent Geçici Konaklama Merkezi'nin yapımında görevli olan Makimsan şirket yetkilisi Hakan Dikçi, Anadolu Ajansı muhabirine, daha önce tarla vasfında olan alanı yaptıkları dolgu ile konteyner kent için hazır hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Makimsan şirket yetkilisi Hakan Dikçi, depremden etkilenen şehirler içerisinde belki de en büyük konteyner kentin burada kurulacağına değinerek, "AFAD için 410 bin metrekarelik alanın dolgularını yaparak hazır duruma getirdik. Altyapı çalışmaları sürüyor, dolgu çalışmaları da yüzde 97 seviyesinde. Gece ve gündüz olmak üzere çift vardiya olarak 24 saat çalışıyoruz. Yağmurun engellediği durumlar bazen olabiliyor ancak onun dışında bir sıkıntı bulunmuyor." dedi.


Geri Dön