13 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

Kahramanmaraş'a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

AFAD tarafından Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde, 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen afetzedeler için 57 futbol sahası büyüklüğünde konteyner kent kurulacak.



"Bayramdan sonra bitmesi planlanıyor"

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, konteyner kentte cami, futbol sahası, sosyal tesisler ve çamaşırhane gibi alanlar da olacağını belirten Makimsan şirket yetkilisi Hakan Dikçi, "Bayramdan sonra da tamamlanması planlanıyor. İnsanlar bir an önce çadırlardan konteyner kentlere gelsin diye AFAD'ın önderliğinde hızlı ve hummalı bir çalışma var." diye konuştu.

Makimsan şirket yetkilisi Hakan Dikçi ayrıca açıklamasında hedeflerinin çalışmaları bir an önce tamamlamak olduğunu belirterek, "Yaklaşık olarak 300 kişi buradaki çalışmalarda yer alıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyhla inşallah bir an evvel insanlar konteyner kentte yaşamaya başlarlar." dedi.

Kahramanmaraş a 57 futbol sahası büyüklüğünde dev konteyner kent kurulacak!

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı

Türkiye Ulusal Risk Kalkanı çalışma gruplarında bulunan Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, Kahramanmaraş ve çevresinde büyük yıkıma neden olan depremlerden sonra üniversiteden 15 kişilik uzman ekiple bölgede incelemeler yaptı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görevlendirmesiyle Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatayda 10 bine yakın yapıda incelemede bulunup, hasar tespit raporu tutan uzmanlar, Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması için bölgedeki yapılardan karot örnekleri topladı. 

Üniversitenin Yapı Sağlığı İzleme Laboratuvarında 300’e yakın numunede deneyler yapan bilim insanları, beton basınç dayanımının, yönetmelikte şart olan değerlerin yarısından az olduğunu tespit etti. 

Karotların, laboratuvar incelemesinde deprem dayanıklılık testini geçemediği belirlenirken, beton basınç dayanımı ise 10 Megapascal’dan düşük ölçüldü. 

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

SONDAKİKA! Bingöl'de deprem oldu!


Geri Dön