02 / 05 / 2024

Maltepe’ye 171 futbol sahası büyüklüğünde park!

 Maltepe’ye 171 futbol sahası büyüklüğünde park!

Maltepe sahili doldurularak oluşturulacak 171 futbol sahası büyüklüğünde alan üzerinde yapılacak yeni yaşam alanı, dünyanın en büyük parkı olma özelliği taşıyor. Projenin 2013’te tamamlanması planlanıyor…



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Maltepe Anroşman ve Sahil Düzenleme İnşaatı Projesi”, toplam 120 hektar üzerinde inşa ediliyor. 3.3 hektarını meydan ve 3.8 hektarını çayır alanı oluşturan projede, 2 bin 700 araç kapasiteli otopark da yer alıyor. 


İlk etap Nisan 2013’te tamamlanacak

2 etaptan oluşan projenin yüzde 55’lik bölümü tamamlanan birinci etabının Nisan 2013’te tamamlanması planlanıyor. Projenin ikinci etabında ise 1 milyon 200 metrekarelik yeşil alan yer alıyor.


87 bin ağaç

Maltepe sahili doldurularak oluşturulacak yaklaşık 171 futbol sahası büyüklüğündeki alan içinde su sporları alanı, voleybol, basketbol, tenis ve golf sahaları, hayvanat bahçesi, oyun parkı, lunapark, miting meydanı, plaj, konser salonu, cami ve otopark yer alıyor. Yeni yaşam alanı içinde 87 bin ağaç ve bitki de bulunuyor. 


Spor ve eğlence adaları

Proje çerçevesinde farklı aktivitelirin yer aldığı spor, hobi, eğlence ve çocuk adaları bulunuyor. Adaların özellikleri ise şöyle;

Su sporları adası: Yelken kulübü, kano kapalı alanı, ofisler, tamirhaneler, yüzme ve fitness kulübü, basketbol ve tenis sahası, bisiklet yolu. 

Spor adası 1: Futbol sahası, basketbol, voleybol, tenis, kondisyon istasyonları, seyir mekanları, soyunma birimleri, kafeteryalar, büfeler, yüzme yarış alanı, kumsal, bisiklet yolu. 

Spor adası 2: Spor alanları, basketbol, mini golf, tenis, voleybol ve futbol sahası, kafeteryalar, kondisyon alanları, büfe ve çay bahçesi, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, kumsal. 

Hobi adası: Mini golf sahası, model araç pisti, model gemi havuzu model helikopter uçurtma pisti, model sporları kafeteryası, güneş platformları, kondisyon alanları ve oturma alanları. 

Çocuk dünyası adası:  Çocuk macera parkı, deneysel eğlence alanları, çocuk arkeoloji parkı. 

Eğlence Adası: Lunapark, aktivite adaları. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com





Geri Dön