27 / 04 / 2024

ankarada engellilere uygun binalar

ankarada engellilere uygun binalar

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, engelli vatandaşlarla bir araya gelerek Ankara için yapacakları projeleri anlattı. Yavaş, girişlerinin engelli girişlerine uygun olmayan binalara ruhsat vermeyi düşünmüyoruz." dedi...

Engellilere uygun projelendirilmeyen binalara ruhsat verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bakanlık olarak yapı denetim kanununda düzenlemeye gittiklerini söyleyerek, "Bu düzenleme ile bundan sonra engelli kardeşlerimize uygun projelendirilmemiş hiçbir binaya ruhsat ve iskan verilmeyecektir." diye konuştu.

Niğde'de görme engelliler için düzenlenen caddeler TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki yapıların, cadde ve kaldırımların görme engellilere uygun hale getirilmesi çalışmaları meclis gündemine taşıdı..

Binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, binaların engellilere uygun inşa edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bünyamin Önel: Kentler engellilere uygun dizayn edilmeli!

Mezitli İlçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Bünyamin Önel, engellilerin kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için yolların, kaldırımların, binaların, toplu taşıma araçlarının uygun şekilde dizayn edilmesi gerektiğini söyledi.

Özlem Ünal Refakatçı Otel Sivas'ta açıldı!

Tüm projelerini engellilere uygun olarak tasarlayan ve hayata geçiren Ünal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Ahmet ÜNAL birçok hasta yakınının en büyük sorunu olan konaklama sorununa çare oldu.

Sivas'ta Türkiye'nin en büyük refakatçi oteli açıldı!

Tüm projelerini engellilere uygun olarak tasarlayan ve hayata geçiren Ünal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hayırsever İşadamı Ahmet ÜNAL birçok hasta yakınının en büyük sorunu olan konaklama sorununa çare oldu.

Ömer Aksan: Diyarbakır'daki yeni yapılar engellilere uygun değil!

Bedensel Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Aksan, yeni yapıların engellilerin erişimine uygun olmadığını belirterek, söz konusu duruma tepki gösterdi. Aksan, "Yeni yapılar engelli erişimine uygun değil" dedi.

Krediye uygun arsa ne demek?

Bankalar, arsa sahibi olmak isteyen kimseler için arsa kredisi paketleri üretiyor. Ancak, sadece krediye uygun arsalar bu paketten yararlanabiliyor. Peki krediye uygun arsa ne demek?

UEFA ve FIFA kriterlerine uygun yeni statların inşaatları devam ediyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı′nın 2011 yılında başlattığı UEFA ve FIFA kriterlerine uygun yeni stat inşaatları hızla devam ediyor. Proje kapsamında 14 stadın maliyeti 2 milyar TL’yi bulacak.

Şahinbey'de tarihi dokuya uygun konutlar yapılıyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Şahinbey' de tarihi dokuya uygun konutlar yapılacak dedi...

Erzurum kentsel dönüşüm tarihi dokuya uygun yapılacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehirde yürütülen kentsel dönüşümün tarihi dokuya uygun bir şekilde yürütüleceğini söyledi. Başkan Sekmen, konuyla ilgili kurumun yetkililerinden, encümen toplantı salonunda brifing aldı.

Aktay Turizm'in Demre gayrimenkulü için kesin tahsis yapılması uygun görüldü!

Özak gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO iştiraki olan Aktay Turizm'in Demre gayrimenkulü için kesin tahsis yapılması uygun görüldü.

İzmir Narbel yolu şehircilik ilkelerine uygun değil!

İzmir 1. İdare Mahkemesi, Narlıdere sırtlarındaki mahalleler ile Narbel toplu konutları arasındaki ulaşımı sağlayan yüzde 22 eğimli Narbel yolunun, şehircilik ilkelerine uygun olmadığına karar verdi

ankarada engellilere uygun binalar Haberi

ankarada engellilere uygun binalar


Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, engelli vatandaşlarla bir araya gelerek Ankara için yapacakları projeleri anlattı. "Biz belediye yönetiminde mutlaka bir engelli danışman istihdam edeceğiz. Sizlerin adına, sizlerin sorunlarını hem bizlerle paylaşacak hem de çözüm önerileri sunacak şekilde daire başkanı ya da başkan yardımcısı düzeyinde yetkisi olan bir personel mutlaka aramızda görmek istiyoruz." diyen Yavaş, engellilerin Ankara'da eşit vatandaş ve eşit yurttaş olarak yaşamalarını sağlayacaklarını kaydetti. Mansur Yavaş, "Kesinlikle girişlerinin engelli girişlerine uygun olmayan bir iş yeri ya da binaya ruhsat vermeyi düşünmüyoruz. Bu şimdiye kadar hiç uygulanmadı. Bunun çalışmalarını yapacağız." dedi. 


CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi’nin düzenlediği toplantıya katılarak engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Bugüne kadar engellilerin sorunları...