15 / 05 / 2024

Ankaradaki mimarisiyle dikkat çeken camiler

Ankaradaki mimarisiyle dikkat çeken camiler

Ankara'nın tarihi ve modern mimariye sahip camileri, ramazanın başlamasıyla özellikle teravih namazı için vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İşte Ankara'nın mimarisiyle dikkat çeken 7 camisi...

Güneri Altunizade Konakları 2. Etap satışta! Anadolu Yakası'nın kalbinde yeni proje!

Güneri Altunizade Konakları'nda 2. Etap satışları başladı. Az katlı mimarisiyle dikkat çeken projede yer alan konutların teslimleri 1 yıl sonra yapılacak.

Yazlık ev alacaklar bu 5 maddeye dikkat!

Home Yapı Kurucu Ortağı Mimar Hasan Aksel Yağcıoğlu, yazlık mimarisiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yağcıoğlu, yazlık evlerin mimari trendlerini ve yazlıklarda en çok tercih edilenleri anlattı...

Nidapark Çengelköy az katlı yatay mimarisiyle dikkat çekiyor!

İstanbul Anadolu Yakası Çengelköy'de hayata geçirilen Nidapark Çengelköy, az katlı yatay mimarisiyle dikkat çekiyor...

Park Yaşam Santorini projesi mimarisiyle dikkat çekiyor!

İzka İnşaat İzmir Çiğli'de Park Yaşam Santorini Projesi'ni gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Körfez manzarasına sahip olacak proje,  “Mahallede yaşam var” sloganıyla ön plana çıkıyor.

Katar Ulusal Müzesi'nin mimarisinde Osmanlı esentisi!

Katar’da 10 yılda inşa edilen 5.5 milyar liraya mal olan Ulusal Müze, çöl zambağını andıran mimarisiyle dikkat çekiyor. Katar Prensesi Şeyha El Mayassa El Tani, müzeyi oluştururken Osmanlı arşivlerinden de yararlandıklarını söyledi.

Burj Al Babas projesi için karar günü!

Şato tipi mimarisiyle dikkat çeken Mudurnu’daki Burj Al Babas projesi için bugün karar verilecek. İflasına karar verilen Sarot Group’la ilgili ilk alacaklılar toplantısı bugün düzenleniyor.

Mudurnu Burj Al Babas projesiyle ilgili flaş gelişme!

Bolu Mudurnu’da şato tipi mimarisiyle dikkat çeken Burj Al Babas’ın da içinde yer aldığı Sarot Gruop bünyesindeki üç şirketin iflasıyla ilgili İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi verdiği iflas kararının gerekçesini açıkladı.

DİTİB Merkez Cami mimarisiyle göz kamaştırıyor!

Açılışı Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Köln'de bulunan DİTİB Merkez Camisi mimarisiyle dikkat çekiyor.

Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler!

Türkiye'nin çeşitli illerindeki camiler mimari özellikleri bakımından dikkat çekiyor. İşte Türkiye'de mimarisiyle öne çıkan camiler...

Tepetaklak Konak mimarisiyle dikkat çekiyor!

Karabük Safranbolu'da bulunan Tepetaklak Konak mimarisyle dikkat çekiyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ters ev ‘En iyi korunan 20 kent’ arasında bulunuyor.

Alysia Bodrum özgün mimarisiyle dikkat çekiyor!

Farklı ve özgün mimarisiyle dikkat çeken Alysia, sakinlerine hayallerindeki evi sunmayı amaçlıyor. Güneşin doğuşunu ve batışını izleyen bir konumda yer alan projede isterseniz huzurun isterseniz de renkli yaşamın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapılarını yeniden açtı. Hastane modern mimarisiyle dikkat çeken hastane, otel konforunda sağlık hizmeti sunuyor.

Adana Köprüköy Camii mimarisiyle dikkat çekiyor!

Adana'da 1930 yılında yapılan Köprüköy Camii'nin dış tasarımı görenleri hayrete düşürüyor. Etrafındaki çok sayıda çiçekle botanik bahçesini andırıyor.

Ankaradaki mimarisiyle dikkat çeken camiler Haberi

Ankaradaki mimarisiyle dikkat çeken camiler

Ankara'nın manevi merkezlerinden Kocatepe, Hacı Bayram ve Taceddin Dergahı camileri, bu ramazanda da Ankaralılar ve turistlerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.Başkentte 2000'li yıllardan sonra yapılan Doğramacızade Alipaşa, Söğütözü Başyazıcıoğlu, Ahmet Hamdi Akseki ve Beştepe Millet camileri de farklı mimarileriyle dikkati çekiyor.



1-) Beştepe Millet Camisi

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yapılan Millet Camisi, geçen yıl vatandaşların hizmetine sunuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle ibadete açılan cami, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyor.

Camide, 3 bin kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Caminin, her biri iki şerefeli, yükseklikleri 60 metreye ulaşan 4 minaresi bulunuyor. İbadethanede namaz alanları ve abdesthanelere ulaşım sağlayan iki asansör hizmet veriyor.


Engellilerin rahatça abdest alıp ibadet edebilmesi için gerekli düzenlemelerin yapıldığı cami, mimarisi ve süslemeleriyle de dikkati çekiyor. Cami duvarlarına işlenen hüsnühat...