05 / 05 / 2024

ankaranın gökdelenleri

ankaranın gökdelenleri

Türkiye, 141 binayla Avrupa'da en çok gökdelene sahip ülke olurken, Eskişehir Yolu ve Çukurambar bölgelerinde yoğunlaşan yüksek binalarıyla Ankara, Paris ve Frankfurt gibi önemli metropolleri geride bırakıp Londra'nın ardından 4. sırada yer aldı.

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu'da inşa edilecekmiş!

1988 yılında İstanbul'un ilk gökdelenleri Zincirlikuyu Kavşağı'nda inşa edilecekmiş. STFA Grubu tarafından 42 katlı olarak inşa edilecek gökdelenler için hazırlanan projeler, Belediye Başkanı Bedrettin Dalan'ın imzasından sonra uygulanacakmış.

2014'ün en iyi gökdelenleri!

Tasarımlarıyla farklı, teknolojik özellikleriyle bir adım öndeler. Üstelik çevreyle de dostlar... 2014'ün en iyi gökdelenleri listesinde dünyanın dört bir yanında gökyüzünü süsleyen birbirinden güzel binalar var

Halkbank'ın Finans Merkezi'ndeki gökdelenleri Ağaoğlu'ndan!

Halkbank'ın kuruluşu Halk GYO A.Ş.'nin, İstanbul Finans Merkezi'nde yaptıracağı 2 gökdelen için ÇED süreci başlatıldı. 840 milyon liraya mal olacak gökdelenleri, Ali Ağaoğlu'nun firması yapacak.

İş GYO şirket bilgilendirme politikasını güncelledi!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İş GYO şirket bilgilendirme politikasını güncelledi. İşte İş GYO şirket bilgilendirme politikası...

Sinpaş GYO Sancaktepe arsasının güncellenen değerleme raporu yayınlandı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre şirketin Anadolu Yakası Sancaktepe'de yer alan arsasının güncellenen değerleme raporu yayınlandı.

Narlife’tan komşuluk bağlarını güçlendirecek platform!

Narlife komşuluk bağlarını güçlendirecek platform kurdu. İnşaat sektörünün lider şirketlerinden Tepe İnşaat güvencesiyle Maltepe’de oluşturulan Narlife projesi, komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla “Komşum Platformu”nu faaliyete geçirdi.

Ortunç Otel iş dünyasının gözdesi oldu!

Cunda Adası'nda kendine özel koyda bulunan Ortunç Otel, kısa sürede iş dünyasının gözde tatil ve toplantı adresi oldu. İstanbul'dan 1.5 saatte ulaşılabilen Ortunç'un Yeşillenen Oteller sertifikası var

Narlife komşuluk bağlarını güçlendirecek platform kurdu!

İnşaat sektörünün lider şirketlerinden Tepe İnşaat güvencesiyle Maltepe’de oluşturulan Narlife projesi, komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla “Komşum Platformu”nu faaliyete geçirdi. Narlife komşuluk bağlarını güçlendirecek platform kurdu.

Kocaeli’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirleri denetleniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan denetim ekipleri, Kocaeli ’deki tüm tesis ve işletmelerin yangın güvenliği tedbirlerini denetliyor.

Martı Otel 10 Temmuz'da yapacağı toplantının gündemini belirledi!

Martı Otel İşletmeleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Martı Otel İşletmeleri A.Ş. 10 Temmuz'da yapacağı toplantının gündemini belirledi.

Martı Gayrimenkul kar dağıtım politikasını güncelledi!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Martı Gayrimenkul kar dağıtım politikasını güncelledi. Toplantıda belirlenen kar dağıtım politikası haberimizde bulunuyor.

İstanbul Shopping Fest Altın Günü etkinliği Kapalıçarşı'da başladı!

İstanbul Shopping Fest'in (İSF) özel kampanyası "Altın Günü" etkinliği, Kapalıçarşı'da törenle başladı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı ve İSF İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul'un Shopping Fest'i benimsediğini söyledi.

ankaranın gökdelenleri Haberi

ankaranın gökdelenleri

Türkiye'deki yüksek binaların sayısı hızla artıyor. Avrupa'da en çok gökdelene sahip olan Türkiye'de 141 yüksek bina yer alıyor, yüksek binaların şehirlere göre dağılımına bakıldığında 91 binayla İstanbul en fazla gökdelenin bulunduğu ülke olurken, Ankara 37 binayla ikinci sırada yer alıyor. Diğer taraftan Ankara, yüksek binalanyla Paris ve Frankfurt gibi önemli metropolleri geride bırakıp Londra'nın ardından 4. sırada bulunuyor. 


Son dönemlerde Başkent'te sayısı hızla artan yüksek binaların kentin gelişmişlik düzeyinin göstergesi olmadığını belirten Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Ankara Hürriyet'e şöyle konuştu: 



KAMU KURUMLARI KİRALIYOR


"Başkent'te Merkezi İş Alanı (MİA) olarak olarak Söğütözü planlandı ve bölgede ciddi bir dikey büyüme söz konusu. Sermaye için İstanbul'da gökdelenlere ciddi bir talep var. Ankara'da ise, inşaat sektörü bu yapılara yatırım yapıyor piyasa ilgi...