04 / 05 / 2024

ankartadaki bürokratlar izmiri nasıl planlıyor

ankartadaki bürokratlar izmiri nasıl planlıyor

Siyasi partilerin neredeyse tamamında, yerel yönetimlerin güçlendirme konusu önemli bir yer tutuyor. Ama nedense bu vaatlerle iktidara gelen siyasi partiler tam tersi bir uygulama içine giriyor. Peki Ankara'daki bürokratlar İzmir'i nasıl planlıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Yeni sosyal konut projeleri geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilgili bakanlar ve bürokratların katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Orta Vadeli Program'ı (2024-2026) duyurdu. Erdoğan, yaptığı açıklamada yeni sosyal konut projelerinin geleceğini açıkladı.

Hükümetten müjde üstüne müjde gelecek! Doğalgaz faturasında yüz güldürecek müjde yolda

Habertürk yazarı iktidarın doğalgaz konusunda müjde vermeye hazırlandığını, bürokratların bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. İşte detaylar...

Çevreciler Marmaris Belediye Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu!

Marmaris'te Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen ve tartışmalara neden olan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi sebebiyle bazı sivil toplum kuruluşları Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve belediye bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kanal İstanbul'da tapu süreci kitlendi iddiası!

Kanal İstanbul projesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan tapu sürecinin; bürokratlar imza atmadığı için kilitlendiği ileri sürülüyor. 

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Türk müteahhitleri Çinlilerle yarışıyor!

Türkiye 2023 Zirvesi Turkuvaz Medya Center’da gerçekleştirildi. Üç bakan, bürokratlar ve iş dünyasından çok önemli isimlerin katıldığı Zirvede Cumhuriyetin 100’üncü yılının kutlanacağı 2023’e ait hedefler konuşuldu...

İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda raylar döşeniyor!

Yapım çalışmaları hızlandırılan Avrupa Yakası’nın önemli raylı sistemleri arasında yer alan İkitelli-Ataköy Metro Hattı’nda rayların döşenmesine başlanıyor. Raylarda ilk kaynak töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Bürokratlarının katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

Elazığ’ın 3’te 1’i yenilenecek!

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrası bölgede yardım çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bürokratların da katıldığı deprem koordinasyon toplantısında Elazığ depremini masaya yatırdı...

TOGO Kuleleri tartışmasında Hak Ediş Raporu gerçeği!

Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Sinan Aygün’e ait inşaatın yüzde 60’a gelmesine rağmen yüzde 30’larda olduğuna yönelik iddiası, belediye bürokratlarının hazırladığı 24 Nisan tarihli Hak Ediş Raporu’yla çürüdü...

Kayseri Büyükşehir'in 2020 yılı yatırımları masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile uzun ve kapsamlı bir toplantı yaptı. Toplantıda Kayseri'nin 2020 yatırımları masaya yatırıldı.

Gecekondularda yetki TOKİ'de!

TBMM’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bürokratları ile AK Parti milletvekilleri tarafından yapılan toplantıda önemli konular konuşuldu. Buna göre, gecekondular için yetki belediyelerden alınıp TOKİ'ye veriliyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yatırımları masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerindeki bürokratlarıyla 4 saati aşan bir toplantı yaptı.

Kayseri'nin 2018 yatırımları masaya yatırıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2018 yılı yatırımlarını planlamak üzere bürokratlarıyla geniş çaplı bir toplantı gerçekleştirdi.

ankartadaki bürokratlar izmiri nasıl planlıyor Haberi

ankartadaki bürokratlar izmiri nasıl planlıyor

Siyasi partilerin neredeyse tamamında, yerel yönetimlerin güçlendirme konusu önemli bir yer tutuyor. 

Ama nedense bu vaatlerle iktidara gelen siyasi partiler tam tersi bir uygulama içine giriyor. 

Son örnek, geçen yıl Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararı. 

Bu karara göre belediyelerin yaptığı planların tümü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayı olmadan yürürlüğe giremiyor. 

Ankara'da oturan ve İzmir'e hayatında bir kere bile gelmemiş bürokratlar İzmir'in planlanması noktasında geniş söz sahibi. 


Peki Ankara'daki bürokratlar İzmir'i nasıl planlıyor? 

Bu sorunun cevabı için İzmir ve Manisa için hazırlanan 1/1000 binlik planlara bakmak yeterli.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinin iptali için Danıştay'a başvurduğu planlardaki vaziyet şöyle: Birinci Derece Deprem Kuşağı'nda yer alan İzmir ve Manisa için hazırlanan planlarda jeolojik etütler bile yapılmamış. 

Yerleşim izni verilen yerlerde fay hattı var mı...