02 / 05 / 2024

Antakya arazileri

Antakya arazileri

Antakya Belediyesi kent genelinde metruk alanların hepsini yeşil alanlara çevirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda TOKİ konutları civarındaki 10 bin m2 lik metruk arazi yeşil alana dönüştürülecek.

Antakya'daki tüm binalar dönüşümle yenilenmeli!

Hikmet Çinçin, Antakya genelinde yıpranan tüm binaların bir an önce yenilenmesinin önemine vurgu yaptı. Çinçin:"Antakya'da kent dokusunu oluşturan birçok öğe fiziksel olarak yıpranmış ve ekonomik ömrünü doldurmuştur" dedi.

Antakya Taş Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi halk toplantısı 16 Haziran'da!

Antakya Belediyesi tarafından yapılması planlanan Taş Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesi ile ilgili halk toplantısı 16 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek.

Antakya'da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Antakya'nın çevre ve şehircilik sorunları ve Kentsel Dönüşüm, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen önemli bir toplantıda masaya yatırıldı.

Antakya'da çevre ve kentsel dönüşüm raporu hazırlandı!

Antakya Ticaret ye Sanayi Odası Üyeleri, ilimizin çevre ve kentsel dönüşüm sorunları ile ilgili yapılacak olan toplantı öncesi rapor hazırladı.

Antakya'da kentsel dönüşüm sorunları toplantısı düzenlenecek!

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, ilimizin çevre ve kentsel dönüşüm sorunları ile ilgili yapılacak olan toplantı öncesi rapor hazırladı. Yarın Antakya'nın çevre ve kentsel dönüşüm sorunları ile ilgili toplantı yapılacak.

Marshall Renk Hareketi projesi Antakya’da başladı!

Türkiye’de Marshall tarafından 2010 yılından bu yana sürdürülen projenin Antakya ayağı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları, gönüllüler ve sokak sakinlerinin katılımıyla Kırk Asırlık Türk Yurdu Sokağı’nda başladı.

Pakpen, Antakya'da bilgilendirme semineri gerçekleştirdi!

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen, 14 Mayıs’ta Antakya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı mühendisleri ve kamu müteahhitlerine özel bir bilgilendirme semineri vererek projeyi gerçekleştirdi.

Antakya'da kentsel dönüşümle 4500 konut yenilenecek!

Antakya Belediyesi'nin gelecek yıl içinde kazma vurulması işlemine başlayacağı belirtilen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, bölgede, 4500 konut bulunduğu belirtildi.

İsmail Kimyeci: Antakya'daki kentsel dönüşümde büyük yol aldık!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalarının devam ettiğini belirten İsmail Kimyeci, "Bu konuda kısa zamanda büyük yol kat ettik. Antakya için en güzelini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Antakya Kisecik'te 1,5 kilometre imar yolu açıldı!

Antakya'ya hizmete doymayan Antakya Belediyesi, Kisecik Mahallesinde yürütülen parke çalışmalarının yanı sıra 1,5 kilometrelik imar yolu açtı.

Tarım arazileri devri yönetmeliği 2015!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin esaslar yönetmelikle belirleniyor. İşte tarım arazileri devri yön

Bursa'nın arazileri kapışılıyor!

Gerek ulaşım, gerekse sanayileşme açısından İstanbul ile bir bütün olma yolunda ilerleyen Bursa'nın batıya doğru hızla büyümesi yatırımcıların dikkatini çekiyor.Yatırımcılar, Bursa'daki arazileri adeta kapışıyor.

Antakya Çankaya Rezidans'da fiyatlar 165 bin TL'den başlıyor!

Jad İnşaat tarafından hayata geçirilen Antakya Çankaya Rezidans projesinde toplam 90 konut ve 8 iş yeri bulunuyor. Antakya Çankaya Rezidans'da fiyatlar 165 bin TL'den başlıyor.

Antakya arazileri Haberi

Antakya arazileri

Antakya Belediyesi kent merkezinde yeşil alanların sayısını arttırmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Kış mevsimi olmasına rağmen güneşli geçen günleri değerlendiren Belediye ekipleri çalışmalarını hızlandırırken, kent merkezinde bulunan metruk alanlardan yeşil alana dönüşebilecek alanları, yaşam alanlarına dönüştürülüyor. Bu bağlamda Akasya Mahallesi, Toplu Konuk İdaresi Müdürlüğü (TOKİ) evleri civarında bulunan 10 dönümlük metruk alanın yeşil alana çevrilme çalışmaları da hız kesmeden sürdürülüyor. 


YEPYENİ BİR YEŞİL ALAN KAZANDIRILACAK 

Başkan İsmail Kimyeci hizmet denetimleri programı kapsamında Altınçay Mahallesi 1. Etap Toki konutları arkasında Antakya Belediyesi'ne ait olan alanda incelemelerde bulundu. Başkan Kimyeci denetimler esnasında yaptığı açıklamada söz konusu alanda revize çalışmaları başlatılacağını bu doğrultuda 2016 yılında şehre yepyeni bir yeşil alan ve park olarak kazandırılacağını ifade etti. 10 bin metrekare genişliğe sahip olan...