03 / 05 / 2024

Antakya Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Antakya Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşüm gibi büyük bir projeye imza atmaya hazırlanan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, konu hakkında vatandaşları bilgilendirdi. Kimyeci, kentsel dönüşüm için ilk kazmayı 30 Mart'ta vuracaklarını söyledi.

Antakya Belediyesi dönüşüm başlatıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu ve deprem bölgelerinde risk taşıyan konutların yeniden inşaa edilmesi üzerine hazırlanan "Kentsel Dönüşüm" projesi Antakya'da hayata geçiyor.

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yıldırım Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin dönüşümünde model olacak Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap’ta ihale süreci bitirildi. 

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel tasarım yarışması sonuçlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışması sonuçlandı. Projede  kazanan isimler açıklandı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm için ilk adım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları için Depreme Hazırlık ve Kentsel Dayanıklılık çalıştayının ilkini gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kentte yapılacak çalışmalar için her şeyin hazır olduğunu dile getirdi.

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 248 konut teslim edildi!

Mamak Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesinin ikinci etabı kapsamında tamamlanan 248 konut, hak sahiplerine kura ile teslim edildi...

Murat Kurum'dan Antakya'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antakya’nın Emek ve Aksaray mahallelerinde Toplu Konut İdaresi eliyle kentsel dönüşüm yapacaklarını belirttiler.

Antakya Emek ve Aksaray'da dönüşüm imzaları atılıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antakya Belediyesi, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleriyle ıslak imzalı resmi sözleşme imzalamaya devam ediyor.

Antakya Emek dönüşüm projesi için yıkımlar devam edecek!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Antakya Belediyesi, Emek ve Aksaray Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki yıkımlara devam ediyor.

Antakya Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Antakya Belediyesi emlak vergisi ve iş yerleri için çevre temizlik vergisi 2. taksiti için uyarı yaptı...

Antakya Emek Dönüşüm Projesi için imzalar atılıyor!

Antakya Belediyesi Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için imzalar atılıyor.

Antakya Aksaray dönüşüm projesinde imzalar atılıyor!

Kentteki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antakya Belediyesi, Emek ve Aksaray Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sözleşme imzalama işlemlerini sürdürüyor.

Antakya Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Antakya Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmaları


Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Kentsel Dönüşüm Projesi uygulanacak olan Emek ve Aksaray Mahalle sakinleri ile bir araya gelerek vatandaşların merak ettiği konularda bilgilendirmelerde bulundu. 

Emek Mahallesi Pazar yerinde Antakya Belediyesi mobil sahne aracılığı ile vatandaşlara hitap eden Başkan Kimyeci proje ayrıntıları hakkında bilgiler sundu, ardından mahalle sakinlerinin sorularını yanıtladı. 


HERTÜRLÜ SIKINTINIZ ÇÖZÜLECEK 


Yaklaşık bir buçuk saat süren programda süreç hakkında bilgiler sunan 350 bin metrekarelik bir alan üzerinde uygulayacak olan Kentsel Dönüşüm Projesinde bin 390 yapı bulunduğunu belirten Kimyeci, "Bu bin 390 yapıda 3 bin 312 dairede bin 887 hak sahibimiz mevcut. Bizler önümüzdeki süreçte bu bin 887 hak sahibimizle yani sizlerle sözleşmelerimizi imzalayarak 2016 yılının ilk aylarında ekiplerimizi sahaya indireceğiz." ifadelerini kullandı. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, "2013 yılında Bakanlar...