06 / 05 / 2024

Antakya Evleri hizmete açıldı

Antakya Evleri hizmete açıldı

Hatay'da dar sokaklar içerisinde yer alan, avlusu ve mimarisiyle dikkat çeken eski Antakya evleri, restore edilerek kafe ya da butik otel olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuluyor.

Depremin sembolü olarak gösteriliyordu! Antakya'daki o bina da yıkıldı!

Depremin sembolü olarak gösterilen, 15 yıl önce ‘karbon fiberle'' güçlendirildiği için depremlerde dimdik ayakta kalan Antakya Belediye Kooperatif Evleri’ndeki A2 Blok, yenileme çalışmaları kapsamında yıkım kararı verildi. 

Dalaman'da Sarıgerme Göl Evleri hizmete girdi!

Dalaman Çayı kıyısında yer alan Hilton Dalaman Sarıgerme Göl Evleri hizmet vermeye başladı. Göl evler, konforu doğayla bir araya getirecek.

Antalya Engelli Mola Evleri hizmete açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, pandemi nedeniyle kapalı olan Engelli Mola Evleri 5 Ekim Pazartesi gününden bu yana yeniden hizmet verecek.

Tavuk Dünyası Antakya Palladium AVM’de yeni restoran açtı!

Tavuk Dünyası, uluslararası ödüllere de sahip akılalmaz lezzetlerini Hataylı misafirleriyle şimdi de Hatay’daki 3. yatırımı olarak Antakya Palladium AVM’de hizmete başlayan yeni restoranında buluşturuyor.

Sivas’taki 17 Hobbit evi hizmete giriyor!

Sivas Belediyesi tarafından “Yüzüklerin Efendisi” filmindeki “Hobbit evleri”nden esinlenerek Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na inşa edilen yeni yamaç evleri bu ay sonunda hizmete açılıyor.

Giresun'daki iki muhtar evi hizmete açıldı!

Giresun Belediye tarafından yapımı tamamlanan Nizamiye ve Şeyh Keramettin Mahallelerinin Muhtar Evleri hizmete girdi.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Antakya Devlet Hastanesi Eylül'de açılıyor!

Hatay'da temeli 3 yıl önce atılan Antakya 750 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Eylül ayında hizmete gireceği açıklandı. 5 yıldızlı otel konforunda hizmet verecek olan hastanede 96 poliklinik ve 30 adet ameliyathane olacak.

Girişimciler Eski Antakya Evleri'ni restore etti!

Çok sayıda cesur girişimci, yıkılmaya yüz tutmuş eski Antakya Evlerini özverili çalışmalar sonucunda tekrar ayağa kaldırdı, bu değerlerimizi cafe, restoran, eğlence mekanı olarak değerlendirerek canlandırdı, coşkusuna coşku kattı.

Kayseri Karakaya'ya tek katlı TOKİ evleri geliyor!

Bünyan Belediyesince Karakaya Mahallesi'nde yapımı tamamlanan düğün salonu düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Karakayalılara yeni müjdelerde veren Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, "Tek katlı bahçeli TOKİ evleri yapmayı planlıyoruz.” dedi.

Şanlıurfa Haliliye'deki 19 mahallede muhtar evleri hizmete açılıyor!

Haliliye Belediyesi tarafından 19 mahallede yapımına başlanılan muhtar evleri birer birer hizmete açılıyor. Başkan Fevzi Demirkol tarafından ilçeye kazandırılan bu eserler, vatandaşların da kamu hizmetinden yararlanmalarında kolaylık sağlayacak.

Antakya Evleri restore edildi!

Hatay'da dar sokaklar içerisinde yer alan, avlusu ve mimarisiyle dikkat çeken eski Antakya evleri, restore edilerek kafe ya da butik otel olarak yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuluyor.

Tarihi Kırıkkale Evleri projesinin inşaatı ne zaman başlayacak?

Yeni hizmete açılan Şehitler Parkı'nın karşısında yapımı gerçekleştirilecek olan Tarihi Kırıkkale Evleri projesinin ihalesi tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacağı belirtildi

Antakya Evleri hizmete açıldı Haberi

Antakya Evleri hizmete açıldı

Yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'da dar sokaklar içerisinde mimari özellikleri ve avlularıyla dikkati çeken eski Antakya evleri, geçmişteki ihtişamlı günlerine yeniden dönüyor. Bir zamanlar hemen her odasından bir sesin yükseldiği, zamanla bakımsızlık nedeniyle kaderine terk edilen evler, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ''Sokak Sağlıklaştırması Projesi" ile yeniden canlanıyor.

Adeta kentin tarihi dokusunu anlatan evler, dış kapı üzerinde yer alan farklı şekillerdeki demir tokmaklarıyla büyük beğeni topluyor. Dar sokaklar içerisinde geniş avluları ve buradaki süs havuzuyla çok sayıda odası bulunan evler, son zamanlarda butik otel ve restoranlara dönüştürülerek cazibe merkezi haline geliyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yaptığı açıklamada, ''Sokak Sağlıklaştırması Projesi"nin tüm hızıyla devam ettiğini, tarihi doku içerisinde Uzun Çarşı'nın başlangıcından itibaren ilk 90 metrelik kısmın tamamlandığını kaydetti.

Hatay,...