04 / 05 / 2024

Antalya 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları

Antalya 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları

Antalya İleri Gazetesi'nin yazarlarından Umut Özen bugünkü yazısında Antalya'daki yaşlı bina stokunun fazla olmasını kaleme aldı. İşte Umut Özen'in o yazısı...

 Antalya'da kentsel dönüşüm projeleri hak sahiplerine teslim edildi! 

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kepez ilçesinde yapımı tamamlanmış olan Güneş Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 545 konutun anahtarı, törenle hak sahiplerine teslim edildiği kaydedildi. 

Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesinde kira yardımı krizi! 

Antalya'nın Kepez ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri kendilerine 5 aydır kira yardımı yapılmadığını dile getirdi. 

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Kepez'de 7 katlı binanın yıkımına başlandı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs önlemleri kapsamında Antalya'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. 7 katlı binanın çatısına çıkartılan iş makinesinin katları yıkılırken, mahalleli de çalışmaları merakla izlendi.

Antalya'da kentsel dönüşüm planları yerel yönetimlere takıldı!

Antalya'da uygulamaya alınmayı bekleyen ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ yerel yönetimlere takıldı. Riskli yapıların tespiti için görev verilen belediyeler çalışmalarına başlamadı.

2019 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen oranlarda Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından karşılanmak üzere faiz desteği veriliyor. Peki 2016 kentsel dönüşüm faiz desteği ne kadar?

Antalya Kepez kentsel dönüşüm ihalesi 16 Ağustos'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Antalya İli Kepez İlçesi'nde kentsel dönüşüm alanı olan arsa üzerinde kat karşılığı yapım işini ihale ediyor. İşin maliyet bedeli 115 milyon 908 bin TL olarak belirlendi.

Antalya Kepez kentsel dönüşüm ihalesi 20 Mart'ta!

Kepez Belediyesi, Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işi yaptırıyor..

Antalya Çalkaya kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 30 yıllık Aksu Çalkaya sorununu çözecek tarihi bir karar alarak, bölgeyi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan etti.

Kepez Sur Yapı Antalya fiyat!

Kepez Sur Yapı Antalya fiyat listesi 107 bin TL'den başlıyor. Antalya'da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek projede dükkanlara da yer veriliyor...

Sur Yapı Antalya daire satış fiyatları!

Sur Yapı Antalya daire satış fiyatları 107 bin TL'den başlıyor. Sur Yapı Antalya projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirildi...

Sur Yapı Antalya fiyatları güncel liste!

Sur Yapı Antalya fiyatları güncel liste bilgisine göre proje fiyatlar minimum 107 bin TL'den başlıyor. Sur Yapı Antalya projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirildi...

Sur Yapı Antalya konut fiyatları!

Sur Yapı imzasıyla Antalya Kepez kentsel dönüşüm projesi kapsamında hayata geçirilen Sur Yapı Antalya projesi 19 bin adet daire, home ofis ve dükkanlardan meydana geliyor. 

Antalya 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Antalya 2016 kentsel dönüşüm çalışmaları

Deprem denilince akla ilk olarak İstanbul gelirken Türkiye’nin büyük bir kısmı 1. derece deprem bölgesinde bulunuyor.

Deprem açısından yerleşim yerleri birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci olmak üzere 5 ayrı bölgeye ayrılıyor. Verilere göre Antalya’nın büyük bir bölümü 2., diğer kısımları 1., 3. ve 4. derece deprem bölgesinde. Başta İstanbul olmak üzere diğer şehirlerde olduğu Antalya’da da ömrünü tamamlamış 50 yaşın üzerinde o kadar konut var ki yenilenmeyi bekliyor. Antalya’nın başta Bahçelievler, Deniz, Şarampol, Doğu Garajı ve çevresi Çallı ve Dokuma ile Işıklar’ın bir bölümü riskli diyebileceğimiz konutlarla dolu.

Risk taşıyan bu binalar nasıl yenilenir, mülk sahiplerinin de aslında bu konuda kafası karışık. Kentsel Dönüşüm Yasası var.

Örneğin 4’ü dükkan 10 daireli 5 katlı bir apartmanın yıkılıp yerine yenisi yapılacak. Bunu kim yapacak...