06 / 05 / 2024

Antalya Atatürk Stadyumunun yerine ne yapılacak

Antalya Atatürk Stadyumunun yerine ne yapılacak

Türkiye'de yıkılan her stadın milyonlarca lira değerindeki arazilerinde gökdelenler ve AVM'ler yükselirken, Antalya Atatürk Stadyumu, park olacak. Stadyum hatırlardaki yerini Antalya Kent Müzesi'nin bir bölümü olarak korumaya devam edecek.

Antalya Atatürk Evi Müzesi'nde tadilat çalışmaları başladı!

Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya ziyaretleri sırasında konakladığı ev olan, daha sonra da müzeye dönüştürülen Atatürk Evi Müzesi’nde tadilat çalışmaları başladı.

Antalya Atatürk Parkı yeniden belediyeye tahsis edildi!

Tur operatörlerinin broşürlerinde yer alan Antalya'nın 5 milyon yılda oluşmuş Falezler üzerindeki Atatürk Parkı, yeniden Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edildi.

Yıkılan Antalya Atatürk Stadyumu'nun yerine ne yapılacak?

Türkiye'de yıkılan her stadın milyonlarca lira değerindeki arazilerinde gökdelenler ve AVM'ler yükselirken, Antalya Atatürk Stadyumu, park olacak. Stadyum hatırlardaki yerini Antalya Kent Müzesi'nin bir bölümü olarak korumaya devam edecek.

Antalya Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi!

ANTALYA'da 1965'den 2010 yılına kadar şehrin kırmızı beyazlı takımı Antalyaspor'a ev sahipliği yapan, milli bayramların kutlandığı Atatürk Stadı'nın yıkımında sona gelindi.

Atatürk Caddesi İçme Suyu Hattı Değişim Projesi başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Manavgat’ın asbestli içme suyu şebekesini değiştirmeye devam ediyor. Çalışmalar, içme suyu hattının sağlıksız asbest borulardan oluştuğu belirlenen Atatürk Caddesi’nde yoğunlaştı

Antalya Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandı!

Antalya'da 1965 yılında açılan, 2010 yılında da çürük raporu verilmesi nedeniyle resmi maçlara kapatılan Atatürk Stadı, aynı alana Antalya Kent Müzesi kurulması amacıyla yıkılmaya başlandı.

Antalya Atatürk Stadı yıkılıyor!

Antalyaspor'a 45 yıl ev sahipliği yaptıktan sonra 'maç oynanamaz' raporu verilen Atatürk Stadı'nın yıkımına başlandı. Stat alanı halka açılıyor.

Antalya Atatürk Parkı önümüzdeki ay tahliye edilecek!

Yaklaşık 11 yıl önce gündeme gelen Hazine arazisi konumundaki muhteşem manzaralı Atatürk Parkı alanı önümüzdeki ay tahliye edilecek.

Konya Karapınar Atatürk Stadyumu bakıma alındı!

Karapınar Atatürk Stadyumunun çim saha bakım çalışmaları devam ediyor. Karapınar Belediyesi Spor İşleri Müdürü Birol Pekince'nin çim bakım çalışmalarına bizzat eşlik ettiği görüldü.

Hayırsız Ada'nın ismi Atatürk Adası olarak değişti!

Antalya'da bir sınavda gündeme gelen ve resmi adı "Hayırsız Ada" olduğu için tartışmalara yol açan adanın adı değişti. Foça Belediye Meclisi, "Atatürk Adası" ismini kabul ederek resmileştirdi

Onur Air ile Atatürk Havalimanı’ndan Alanya uçuşları başlıyor!

Onur Air ile Atatürk Havalimanı’ndan Alanya uçuşları başlıyor. Atatürk Havalimanı'ndan Alanya'ya sefer düzenleyen ilk şirket olan Onur Air bu sayede Antalya'nın doğusundaki tatil bölgelerine daha kolay ulaşım imkanı sunacak.

Atatürk Kültür Merkezi coşkulu törenle açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Üçgen Mahallesi’nde hizmete koyduğu Atatürk Kültür Merkezi, coşkulu bir törenle açıldı

Antalya Atatürk Kültür Merkezi 22 Kasım’da açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Üçgen Mahallesi’nde hizmete soktuğu Atatürk Kültür Merkezi, 22 Kasım Perşembe günü saat 11.00’de resmi olarak açılıyor

Antalya Atatürk Stadyumunun yerine ne yapılacak Haberi

Antalya Atatürk Stadyumunun yerine ne yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkam Menderes Türel'in, Türkiye'nin hatta dünyanın en iddialı kent müzesi projelerinden biri olarak nitelendirdiği Kent Müzesi Projesi'nin ilk adımı Atatürk Stadyumu'nun yıkımı ile başladı. Kamuoyuna tanıtımı yapıldığı günden itibaren kente büyük bir heyecan getiren proje, büyük bir kültür, sanat, rekreasyon ve yeşil alan projesi olarak Antalya'ya ve turizme canlılık kazandıracak. Proje kapsamında tarihi Büyükşehir Belediye Binası, şu anki Fen işleri, Antalya'nın kültürel mirası Karaalioğlu Parkı, Bülent Ecevit Kültür Merkezi ile yıkımına başlanan Atatürk Stadı alanı, açık Kent Müzesi olacak. Proje kapsamında yıkımına başlanan stadın, açık tribün kısmı nostaljik bir tarihi miras düşünülerek mimari şekline uygun olarak yeniden düzenlenecek. Burada açık hava etkinlikleri, konserler ve organizasyonlar gerçekleştirilecek. 


Böylece Türkiye'de ilk kez yıkılan bir şehir stadının yerine AVM değil...