28 / 04 / 2024

Atatürk Kültür Merkezi coşkulu törenle açıldı!

 Atatürk Kültür Merkezi coşkulu törenle açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Üçgen Mahallesi’nde hizmete koyduğu Atatürk Kültür Merkezi, coşkulu bir törenle açıldı




Törende konuşan Başkan Mustafa Akaydın, bu eğitim yılında ASMEK’lerde 25 bin kursiyere eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Altındağ Mahallesi’nden, kent merkezinde yer alması ve ulaşımın kolay olması nedeniyle Üçgen Mahallesi’ne taşıdığı Atatürk ASMEK Kurs Merkezi resmi törenle açıldı. Açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, eski belediye başkanlarından Selahattin Tonguç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Aktekin ve meclis üyeleri, CHP ilçe başkanları, bürokratlar, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Başkan Mustafa Akaydın, belediye olarak eğitime, kültüre ve spora önem verdiklerini ifade etti. Bu önemin bazı çevreleri ürküttüğüne dikkat çeken Başkan Akaydın, “Ben bu tür şeylerin üstünde durmuyorum. Doğru yolda olduğumuza inanıyorum” dedi.


KURSİYER SAYISI 3 KAT ARTTI


Uygar toplumların gelişmesinde eğitimin rolünün vazgeçilemeyecek kadar önemli olduğunu belirten Akaydın, eğitimin önemli kısmını Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin yaptığını hatırlatarak, “Belediye olarak yaşam boyu öğrenime, özellikle halkın bütün kesimlerine hem kültür hem de çeşitli beceri eğitimleri veriyoruz. ASMEK’lerde belediyeyi teslim aldığımız günden bu yana kursiyer sayısı 3 kat arttı. Bu yılki kursiyer hedefimiz 25 bin kişi. Bu eğitimlerle gerçekten daha uygar kent vatandaşları kazanıyoruz. Özellikle kadına yönelik spor ve kültürel faaliyetlerimiz ön planda. Biz bu merkezleri açtıkça talepler artıyor. Antalyamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.


KURSİYERLERDEN TEŞEKKÜR


Üçgen Mahallesi Muhtarı Osman Aykaç ise mahallesine bu tesisi 


402 KADIN YARARLANIYORkazandırdığı için Başkan Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Merkezde eğitim gören kursiyerlerden Türkan Tamer ise “Ev hanımıyım, kendime vakit ayıramıyordum. Şimdi haftada 2 gün buraya gelerek spor yapıyorum ve sağlığımı koruyorum. Spordan çıktıktan sonra kendimi rahatlamış hissediyorum. Hem ücret ödemiyorum hem eğleniyorum. Bize ilgiyle hizmet eden tüm personele teşekkür ediyorum” dedi. Kursiyerlerden Hülya Deniz ise “Yoga yapmaya başladığımdan beri buradan mutlu ayrılıyorum. Yogayla kendime güvenim arttı. Burası spor yapma alışkanlığı edinmemi sağladı. Bana önemli olduğumu öğretti. İyi şeyler düşünmeyi öğrendim. Ağrılarımdan kurtuldum. Hizmetlerinden dolayı başkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Akaydın ve beraberindekiler, merkezi gezdi. Başkan Akaydın, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.





Üçgen Mahallesi Dolaplıdere Caddesi 107 Sokak’ta Ekim ayından bu yana faaliyette olan Atatürk Kültür Merkezi bünyesinde Atatürk ASMEK Kurs Merkezi ile Atatürk Spor Merkezi yer alıyor. 4 katlı ve 9 derslikli Atatürk ASMEK Kurs Merkezi’nde vatandaşların mesleki, sanatsal ve kültürel yönden gelişmesi için 38 branşta 56 kurs veriliyor. Atatürk Spor Merkezi’nde ise kadınlara yönelik ücretsiz pilates, yoga, step-aerobik dersleri düzenleniyor. Atatürk Spor Merkezi’nden, ulaşım noktalarına yakın olması nedeniyle kentin çeşitli mahallelerinden gelen 402 kadın yararlanıyor. Spor merkezi spor-kondisyon aletlerinin bulunduğu giriş katı, pilates derslerinin verildiği bodrum katı ve idari ofisin bulunduğu üst kat olmak üzere toplam 3 alandan oluşuyor.


 

ASMEK MERKEZLERİ ARTTI



Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren ASMEK sayısı artmaya devam ediyor. 2009 yılına kadar 8 olan merkez sayısı Altınova, Aksu ve Sanayi ASMEK’lerinin açılmasıyla 11’e ulaşırken, Haşim İşcan’da hizmet veren ASMEK Çaybaşı’na, Yenimahalle’deki merkez Kepez’e, Yeşilbayır’daki merkez, Döşemealtı’na, Altındağ’daki ASMEK Merkezi ise Üçgen Mahallesi’ndeki daha geniş binalara taşındı. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön