11 / 05 / 2024

Antalya Bali Bey kentsel dönüşüm projesi

Antalya Bali Bey kentsel dönüşüm projesi

ANTALYA'da Kanuni Sultan Süleyman hayatı üzerine kurgulanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruldu.

Antalya Balbey'de dönüşüm!

Antalya Balbey'de dönüşüm. Burak Özçivit'in canlandırdığı Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı' ilan edilmesi için Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu.

Antalya'da Bali Bey'in mahallesi kentsel yenileme alanı olacak!

ANTALYA'da Kanuni Sultan Süleyman hayatı üzerine kurgulanan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı ilan edilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruldu.

Antalya'daki Bali Bey mahallesi yenileniyor!

'Muhteşem Yüzyıl dizisinde Burak Özçivit'in canlandırdığı Malkoçoğlu Bali Bey'in adını taşıyan mahallenin 'kentsel yenileme alanı ilan edilmesi için Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu.

Antalya-Konya arası 90 kilometre kısalacak!

Yalçın Kavak ve AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Hasan Öz Antalya'yı Konya'ya bağlayacak olan ve Manavgat ilçesi Taşağıl Mahallesi'nden geçen Taşağıl - Beyşehir yolunda inceleme yaptı.

Burak Özçivit Trump Towers'ta iskender kebap dükkanı açıyor!

‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Bali Bey’ karakterine can veren Burak Özçivit, Levent ve Trump Towers’ta iskender kebap dükkânı açıyor. Özçivit'in ikinci yatırımını ise Levent'e yapacağı belirtildi...

Bursa’da caddelere yürüyen yol ve merdivenler yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çarşı bölgesinden Hisar içine geçmek isteyenlerin çıkarken zorluk yaşadıkları Bali Bey Hanı merdivenlerine alternatif olarak yapılacak ilk yürüyen merdiven alanında inceleme yaptı...

Burak Özçivit Trump Towers AVM'de dönerci açacak!

Muhteşem Yüzyıl'ın 'Malkoçoğlu Bali Bey'i Burak Özçivit oyunculuktan kazandığını yeme-içme-eğlence sektörüne yatırma kararı aldı. Burak Özçivit Mecidiyeköy Trump 599 Towers Alışveriş Merkezi'nde ilk deneyimini verecek...

Beyşehir OSB atıl vaziyetten kurtarılacak!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş Antalya Şubesi Değerleme Uzmanı Kadir Emrah Uçar, Beyşehir bölgesini www.emlakkulisi.com için analiz etti!

Antalya'da satılık ve kiralık hazine arsa ve arazileri!

Antalya'daki hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması için yapılan ihalelere 2010 yılında da devam ediliyor

Milli Emlak Antalya'da 2 adet arsa satacak

Antalya Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Batı Antalya Emlak Müdürlüğü 2 adet arsayı satışa çıkardı

HAVAŞ'ın Antalya'daki yeni istasyon binası hizmete girdi

HAVAŞ'ın yenilenen ve ilave yeni bölümlerinden oluşan Antalya İstasyon binası hizmet girdi

Antalya İstasyon binası hizmete girdi

TAV Havalimanları Holding'e bağlı ortaklıklardan Havaş'ın, yenilenen ve ilave yeni bölümlerden oluşan Antalya
İstasyon binası hizmete girdi

Antalya İl Özel İdaresi anaokulu bina inşaatı yaptıracak

Antalya İl Özel İdaresi, Antalya-Korkuteli Anaokulu bina inşaatını ve Serik Deniztepesi İlköğretim Okulu ek bina ikmal inşaatını yaptıracak

Antalya Bali Bey kentsel dönüşüm projesi Haberi

Antalya Bali Bey kentsel dönüşüm projesi

Antalya'da erken dönemlerden itibaren kale dışında gelişen varoş iskanı içinde yer alan Balbey Mahallesi, Sultan II. Bayezıd (1481-1512) dönemi Akıncı beylerinden Malkoçoğlu Bali Bey tarafından yaptırılan Bali Bey Camii çevresinde bir yerleşim alanı olarak gelişti. 


Zaman içinde ismi Bali Bey'den Balbey'e dönüşen, Kaleiçi benzeri yapılaşmanın egemen olduğu bu mahalle, yeni Antalya'nın merkezinde bir ölçüde eski karakterini muhafaza etti. 


DUVAR YAZILARI Balbey Mahallesi'nin kent merkezine temas ettiği noktalarda yüksek yapılar ortaya çıkarken mahallenin içine doğru yürüdükçe bugüne ait olmayan bir yaşam devam ediyor. Arnavut kaldırım döşeli mahallede yürüdükçe yıkıntı evlerin arasında, sol siyasi parti örgütlerin imzasının bulunduğu duvar yazıları görünmeye başlıyor. 


Örgütlerin birbiriyle rekabet halinde yaptıkları 1 Mayıs yazılamaları hala üstü kapatılmadan dururken, Gezi olayları günlerinden kalan sloganlar bahçe duvarlarında yer alıyor. Mahalle...