07 / 05 / 2024

Antalya borç

Antalya borç

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Devam Meclisi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede yatırımların devam edilmesi için 76 milyon liralık borç yetkisinin çıktığını belirtti.

Antalya'da kiracılar ve mülk sahiplerinin kira sorunu büyüyor!

Antalya’da salgın sürecinde kapalı kalan restoran, kafe ve eğlence işletmeleri, kredi borçlarını krediyle öderken, icralık olanlarda arttı. AVM’lerde faaliyetteki restoran sahiplerinin, yüksek kira bedelleri sebebiyle ayrılmak istemelerine rağmen sözleşmeler sebebiyle ayrılamadığı belirtildi.

Kemerli müteahhit tanıkken borçlu oldu, tüm mal varlığına haciz konuldu!

Antalya'nın Kemer ilçesinde, 2006 yılında bir müteahhidin tamamlandığı inşaata ortak olan Haşim Hasanoğlu, müteahhidin üçüncü ortakla arasında yaşanan davada tanıkken, ilerleyen süreçte borçlu oldu.

Antalya OSB'de sabit kur uygulamasına geçildi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, sanayicilere ekonomik açıdan büyük destek sağlayacak bir adım attı. OSB katılımcılarının arsa taksit ve borç ödemeleri sabit kur üzerinden yapılacak.

Antalya Dostlar Sitesi’nin asansör beyin kartlarına haciz!

Antalya'da iki bloğu bulunan sitenin asansörlerine ait beyin kartları, 352 bin TL'lik borç nedeniyle haczedildi. Yaklaşık 25 gündür asansör kullanamadıklarını söyleyen apartman sakinleri, işlemin iptali için dava açtı.

Antalya Club Phaselis tatil köyü icradan satışa çıkarıldı!

Antalya Göynük'te 5 yıldızlı Club Phaselis tatil köyü, banka borçları nedeniyle 88 milyon 943 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Antalya'da 3 proje için 76 milyon liralık yetki!

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sakarya Bulvarı ve Düden Kavşağı arasında yapılacak katlı kavşak için 22 milyon, Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi için 13 milyon, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nin yapımı için 41 milyonluk toplamda 76 milyon TL'lik borç yetkisi verildi.

Menderes Türel: Proje bazlı borçlanıyoruz!

Antalya Büyükşehir Meclisi’nde, yatırımların devam edebilmesi için 76 milyon liralık borç yetkisi çıktı. Büyükşehir Belediye Başkan Türel, “Proje bazlı borçlanıyoruz” dedi.

Antalya proje bazlı borçlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Devam Meclisi gerçekleşti. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bölgede yatırımların devam edilmesi için 76 milyon liralık borç yetkisinin çıktığını belirtti.

Antalya Büyükşehir'den borç yapılandırma uyarısı!

6736 Sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi mükelleflerinin borç yapılandırma başvuruları 25 Kasım Cuma günü (Yarın) sona eriyor.

Antalya Büyükşehir'in borç yapılandırmasına yoğun ilgi!

Antalya Büyükşehir mükellefleri borç yapılandırmasına yoğun ilgi gösteriyor. Festival Çarşısı’ndaki 375 esnaf da Büyükşehir Belediyesi’ne olan geçmiş borçlarını 6736 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun' kapsamında yapılandırdı.

Antalya'daki dev projeler yatırımcıların ilgisi artırdı!

Fitch, Antalya'nın yatırım yapılabilir şehir olduğunu tescilledi. Antalya'nın borçlarının çoğunun altyapı yatırımlarıyla ilgili olduğu belirtilen açıklamada, şehrin 2016-2018 yılları arasında faaliyet kârının güçlü bir şekilde yüzde 30 seviyelerinde kalmasının beklenildiği belirtildi.

Antalya'da 720 milyon TL'lik otelin icrasından vazgeçildi!

Antalya'da yaklaşık 720 milyon TL'lik otel icralık olurken, alacaklı tarafın isteği üzerine icradan vazgeçildi. Antalya'da Kundu sahilinde 2009 yılında yaklaşık 1 buçuk milyar dolar harcanarak yapılan Mardan Palace, borçları nedeniyle icralık oldu.

Sergey Volchenkov: Ruslar Antalya'daki evlerini satıp borçlarını ödeyebilme derdinde!

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya'daki evlerini satışa çıkarmaya başladı. Antalya'da ağırlıklı olarak Ruslarla çalışan emlak firmasının ortaklarından Ukraynalı Sergey Volchenko açıkladı.

Antalya borç Haberi

Antalya borç

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şubat ayı devam meclisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Menderes Türel Başkanlığı'nda yapıldı. Mecliste Sakarya Bulvarı ve Düden Kavşağı arasında yapılacak kath kavşak için 22 milyon, Sahilkent Toptancı Hal Kompleksi için 13 milyon, Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nin yapımı için 41 milyon TL olmak üzere toplam 76 milyon TL'lik borç yetkisi istendi. CHP Grubu, borçlanmanın yasal sınırı aştığı için borçlanma yetkisinde ret oyu kullandı. AK Parti ve MHP grupları ise evet oyu kullandı. Belediyenin borç limitinin 2017 yılı için 113 milyon TL olduğunu söyleyen Türel, hizmet gereği borçlandıklarını ifade etti. Türel, "Borç limitinin aşması durumunda içişleri Bakanlığında izin almak zorundayız. Belediyemiz önceki yıl gelirinin 1,5 katı kadar borçlanabilir. Borçlanma yaparken kılı kırk yarıyoruz, önceki yönetim zamanında...