25 / 07 / 2024

antalya emlak krizi

antalya emlak krizi

Dilaver Çekiç, emlak ve inşaat sektöründe yaşanan sorunları aktardı. Çekiç, "Rusya ve İskandinav ülkelerindeki kriz yüzünden hazır dairelerin satışları durdu. Ciddi ekonomik kayıplar yaşıyoruz" dedi.

Milli Emlak'tan hem Antalya hem de Balıkesir'de KDV'den muaf arsalar!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Antalya ve Balıkesir'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf arsaların satış ihaleleri 30 Temmuz ve 22 Ağustos'ta yapılacak. 

Emlak sektöründeki kriz bankacılık sistemini çökertti! Son 1 haftada 40 banka ortadan kayboldu!

Çin'deki emlak krizi gittikçe büyüyor. Çin'in emlak sektöründeki gayrimenkul geliştirme şirketlerinin borç krizleri bankacılık sistemini çökertti. Çin'de son 1 haftada 40 banka ortadan kayboldu. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta emlak krizi kapıda!

Yabancılara taşınmaz mal satışında yapılan değişikliklerle gayrimenkul sektöründe yükselen krize işaret eden Avukat Münür Doratlı, Kıbrıs'ta tapu dairelerinde büyük kaos yaşandığını söyledi.

Kıbrıs'taki emlak krizi yeni bir boyut kazandı! Projeler durdu, satışlar iptal ediliyor, lansmanlar erteleniyor!

Kıbrıs'ta gayrimenkul sektöründe yılbaşından bu yana var olan kriz; yeni yasayla yabancılara taşınmaz mal satışında çıkarılan zorluklar, deprem uzmanlarının yaptığı açıklamalar ve KKTC vatandaşı Afik Grup Direktörü Simon Aykut’un Güney’de tutuklanmasıyla adeta yeni bir boyut kazandı.

Emlak Konut 1.29 faiz hesaplama: Park Yaşam Antalya fiyat! Emlak Konut Antalya! 

Park Yaşam Antalya projesinden ev sahibi olmak isteyenlere 4 farklı ödeme seçeneği sunuluyor. Peki Emlak Konut GYO Park Yaşam Antalya projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte Park Yaşam Antalya fiyat ve Emlak Konut Antalya...

Emlak Konut GYO, İzmir, Antalya ve Zonguldak'ta dev satın alma! 1.6 milyar TL'ye 21 adet gayrimenkul!

Emlak Konut GYO, İzmir, Antalya ve Zonguldak'tan 21 adet gayrimenkulü 1.6 milyar TL'ye satın aldı ve protokol imzaladı. İşte o dev satın alma ile ilgili ayrıntılar... 

Yabancıya konut satışı kısıtlandığında emlak krizi ekonomik krize döner!

İş dünyasının tecrübeli ismi Ali Özmen Safa, Kıbrıs emlak sektörü ile ilgili bir açıklamada bulundu ve yabancıya konut satışı ile ilgili yeni yasaya değindi. Safa, ekonomik kriz uyarısı yaptı. İşte o açıklama...

Emlakçılar Odası uyarıda bulundu! Arsa payı konut alırken dikkatli olun!

Antalya Emlakçılar Odası, müteahhitlerden arsa payı karşılığı konut almak isteyenleri risklere karşı uyardı. 

Çin'de emlak krizi giderek büyüyor! Dev gayrimenkul şirketi zorda!

Aldığı krediyi ödeyemeyen Çin’in en büyük emlak ve gayrimenkul şirketi olan Country Garden tasfiye dilekçesiyle karşı karşıya... 

Milli Emlak'tan Antalya ve Ankara'da 38 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Antalya'da yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Arazilerin fiyatları 38 bin 500 TL ve 614 bin 980 TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan Ankara ve Antalya'da arazi fırsatı! 86 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Antalya'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 86 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

antalya emlak krizi Haberi

antalya emlak krizi
Rusya'da devam eden ekonomik kriz Alanya turizminin yanı sıra inşaat ve emlak sektörünü de vurdu. Müteahhitler ve emlakçılar, Ruslara yönelik satışlarında birçok sözleşme feshi yaşandığını bildirdiler. 


Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Yönetim Kurulu Üyesi Dilaver Çekiç, emlak ve inşaat sektöründe yaşanan sorunları aktardı. Çekiç, "Rusya ve İskandinav ülkelerindeki kriz yüzünden hazır dairelerin satışları durdu. Ciddi ekonomik kayıplar yaşıyoruz" dedi.


'SÖZLEŞME İPTALLERİ YAŞANIYOR'


Rusya'nın, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sorunları şu an yaşadığını aktaran Çekiç, "İnşaat ve emlak sektörüyle ilgili büyük sorunlar var. Yaptığımız sözleşmelerde iptaller yaşıyoruz. 6 ay önce sattığımız evlerin sözleşmeleri bile iptal edildi. İptallerin ana sebebi müşterilerin ya parasının olmaması, ya da paralarının o günkü değeriyle bugünkü değeri arasında uçurum olması. 'Anlaşmayı bozabilir miyiz? Çünkü ödeyemeyiz' diyorlar. Piyasayı zor duruma sokan büyük sıkıntılar...