09 / 05 / 2024

antalya Enerji Verimliliği projesi

antalya Enerji Verimliliği projesi

Muratpaşa Belediyesi, Enerji Verimliliği projesi başlattı. Proje kapsamında belediye hizmet binası, 2 kamu binası, 2 hastane, 2 okul, 2 AVM, 2 konut ve Falez Park’ta Enerji Verimliliği Potansiyeli belirleme çalışması yapıldı..

Antalya'da 120 dairelik City Gate projesi yükseliyor!

Antalya'da çok sayıda konut projesini hayata geçiren Sanax İnşaat Enerji, şehrin kapısı olarak nitelendirilen içerisinde 120 dairenin yer aldığı City Gate projesinde inşaat çalışmalarına hızla devam ediyor. 

Antalya için acele kamulaştırma kararı!

Antalya İlinde Tesis Edilecek Serra Güneş Enerji Santralinin Yapımı kapsamında bazı taşınmazlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Antalya Korkuteli'nde acele kamulaştırma kararı!

Antalya'da Küçükköy Güneş Enerji Santralinin yapımı amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak..

Antalya Göksu'da acele kamulaştırma kararı!

Antalya Göksu'da acele kamulaştırma kararı alındı. Enerji İletim Hattı Projesi için alınan karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Deniz Karataş'tan binalar için Enerji Kimlik Belgesi uyarısı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Enerji Kimlik Belgesi süresinin uzatılması için yaptıkları çalışmanın sonuç vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Antalya'dan İran hamlesi!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi sanayicilerinden oluşan Sektörel Ticaret Heyeti, İran'a düzenlenen seyahati tamamlayıp yurda döndü. İnşaat-yapı, makine-metal-enerji sektöründe faaliyet gösteren bölge sanayicileri katıldı.

Güneş Enerji Santrali üretime hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldi. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

5 ilde santral ve enerji nakil hatları için acele kamulaştırma!

Sakarya, Siirt, Trabzon ve İzmir illerinde tesis edilecek Santraller ile Antalya ilinde tesis edilecek Trafo Merkezi ve Enerji Nakil Hattının yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya ve Muğla Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, Antalya İli, Elmalı İlçesi, Muğla İli, Fethiye ve Seydikemer İlçeleri sınırları içerisinde Elektrik Enerji İletim Hattı tesisinin yapılması planlanıyor. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Antalya Kepez Elektrik Enerji İletim Hattı projesinin ÇED toplantısı 3 Ağustos'ta!

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, Antalya İli, Kepez, Döşemealtı ve Konyaaltı İlçeleri sınırları arasında Elektrik Enerji İletim Hattı yapılmasını planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 3 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

antalya Enerji Verimliliği projesi Haberi

antalya Enerji Verimliliği projesi

Muratpaşa Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle Enerji Verimliliği projesi başlattı. Harita ve envanter aşaması tamamlanan proje kapsamında belediye hizmet binası, 2 kamu binası, 2 hastane, 2 okul, 2 AVM, 2 konut ve Falez Park’ta Enerji Verimliliği Potansiyeli belirleme çalışması yapıldı. Mevcut pilot yapılarda Enerji Verimliliği potansiyeli belirleme çalışması yaparak; yeni imara açılacak olan Kırcami bölgesine yönelik enerji verimli bina modellemeleri, bir konferansla kamuoyu ile paylaşıldı.

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden Doç.Dr.İbrahim Atmaca, düzenlenen konferansta katılımcılara çalışma sonuçlarını aktardı. Doç. Dr. Atmaca; Enerji Yönetimi ve Genel Bilinçlendirme, yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve alternatif uygulamalar, binalarda enerji verimliliği, enerji verimliliğinin faydaları ve maliyetleri ile Türkiye ve dünyadaki uygulamalar, enerji verimliliğine yönelik devlet teşvikleri gibi inceleme sonuçları ve alınabilecek önlemler gibi...