05 / 05 / 2024

Antalya Eski Cami Mahallesi kentsel dönüşüm

Antalya Eski Cami Mahallesi kentsel dönüşüm

Antalya Kumluca'nın en eski yerleşim yerlerinden Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışması, cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla sona erecek.

İnşaat Yüksek Mühendisi Selçuk Anık vefat etti!

İTÜ mezunu, İnşaat Yüksek Mühendisi, ASKİ Eski Genel Müdürü, Antalya Eski 13. Bölge Müdürü Selçuk Anık vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Emlakta Anadolu farkı!

Hürriyet Emlak'ın Ağustos 2020 Emlak Endeksi verilerine göre, bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum ve Sakarya geldi.

Kocaeli Çınarlı'da eski cami avlusuna kütüphane yapılıyor!

Kocaeli'nin Çınarlı bölgesinde prefabrik mescidin sökülmesinin ardından avluda yapılan kütüphanenin yapımı hızlandı.

Balkanlar'ın en eski Türk camisi restore edildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 1394'te Bulgaristan Hasköy'de hayata geçirilen ve Balkanlar'ın en eski Türk camisi olan Eski Cami'yi restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açtı.

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.

Antalya Kurşunlu Cami açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aksu Kurşunlu’da inşa edilen yeni cami hizmete açıldı.

Antalya Kurşunlu Cami tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aksu Kurşunlu Cami ve Kent Mezarlığı projesini tamamladı.

Antalya’nın eski belediye başkanı Galip Kahraman’ın arazisi satıldı!

Antalya’nın eski belediye başkanı ve milletvekili Dr. Galip Kahraman’ın Antalya Valiliği’ne bağışladığı 3 bin 660 metrekarelik arazi ihale yoluyla bir şirkete satıldı.

TOKİ Antalya'da 4 bin 432 adet konut inşa etti!

Toplu Konut İdaresi tarafından Antalya'da toplam 4 bin 432 adet konut,stadyum, 12 okul, 9 hastane, 3 cami, 2 ticaret merkezi ve 1 yurt inşa edildi...

Erdoğan Bayraktar Trabzon'a 30 milyon liraya cami yaptırıyor!

Çevre eski Bakanı Erdoğan Bayraktar memleketi Trabzon’a 20 bin kişilik cami yapmak için kolları sıvadı Tac Mahal’i andıracak camide piknik ve spor alanları, trafik eğitim parkuru, go-kart pisti, restoran ve 1461 Şehitleri Müzesi bulunacak.

Antalya Büyükşehir'den Alanya'ya mahalle konağı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, eğitimin taşımalı sisteme geçtiği kırsal mahallelerde yer alan atıl durumdaki eski köy okullarına tekrar hayat veriyor. 

Antalya Eski Cami Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

Antalya Eski Cami Mahallesi kentsel dönüşüm

Antalya Kumluca'nın en eski yerleşim yerlerinden olan Eski Cami Mahallesi'nde bir süre önce başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi. Mahallede eski ve atıl durumdaki evlerin yıkılmasının ardından, altyapı çalışmaları tamamlandı. Son olarak mahallenin cadde ve ara sokaklarında Kumluca Belediyesi ekiplerince asfaltlama çalışmasına başlandı.


Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, meclis üyeleriyle birlikte asfalt çalışması yürütülen mahallede incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Eski Cami Mahallesi'nin ilçenin en eski yerleşim yerlerinden olduğunu, bundan dolayı da mahalledeki altyapı başta olmak üzere vatandaşlara ait yapılan bir kısmının atıl ve kullanılamaz halde bulunduğunu söyledi. 


Belediye olarak vatandaşlarla yaptıkları görüşmeler neticesinde geçen yıl mahallede kentsel dönüşüm çalışması başlattıklarını aktaran Başkan Çetinkaya, "Aradan geçen sürede mahalle sakini vatandaşlarımızın da katkılarıyla mahallemizin çehresini değiştirecek birçok yeniliğe imza attık....