18 / 05 / 2024

antalya expo alanı çalışmaları

antalya expo alanı çalışmaları

Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya şu ana kadar 34 ülkenin katılımı teyit ettiğini, 7 uluslararası kuruluşun da katılmasının beklendiğini bildirerek, çalışmaların büyük bölümünün aralık ayının sonunda tamamlanacağını ifade etti.

Hatay EXPO alanı inşaatı Mart sonunda tamamlanacak!  

Hatay'da, "Medeniyetler Bahçesi" temasıyla gerçekleşecek alanda devam eden inşaat çalışmalarının Mart ayı sonunda tamamlanması bekleniyor. 

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

YAPEX Fuarı 14 Kasım'da Antalya'da açılacak!

Uluslararası Yapı Malzemeleri İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı (YAPEX), 14 Kasım'da Antalya Expo Center'de kapılarını açacak.

Antalya Expo Kulesi'ne ''Dünya'nın En İyi Kültürel Yapısı'' ödülü!

Taca İnşaat'ın inşa ettiği Antalya’nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, ENR tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” ödülü aldı. 

Antalya EXPO alanına otel mi yapılacak?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO alanının turizme katkı sağlayacak biçimde değerlendirilebileceğini belirtti. Çelik, 'atıl' alana otel yapılabileceğini söyledi.

Antalya EXPO özelleştiriliyor!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na devredilen EXPO 2016 Antalya alanı için Bakan Faruk Çelik, özelleştirilerek, turizme katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi.

Antalya otogar alanı yargıya taşınacak!

Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Sözcüsü Abit Küçükarslan Antalya otogar alanı hakkında Antalya Körfez Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

EXPO 2016 Antalya özelleştiriliyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "EXPO 2016 Antalya yeni bir sürece girdi. Bu alan özelleştirme kapsamına alınmış bulunuyor." şeklinde açıklama yaptı.

Antalya Otogar alanına yeni emsal!

Antalya Otogar alanında yargıya taşman ticari ve konut alanına ilişkin planlama yeniden plan değişikliği yapıldı.

Antalya Türk Beleni Mesire Alanı için çalışmalar başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Manavgat’a nefes aldıracak Türk Beleni Mesire Alanı Projesi için çalışmalar başladı.

Antalya Kepez'de riskli alan kararı!

Antalya İli, Kepez İlçesi, Gülveren Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Sarıyer ve Antalya Kepez'de bazı bölgeler riskli alan ilan edildi!

İstanbul'un Sarıyer ve Antalya'nın Kepez ilçelerine bağlı bazı mahallelerin sınırları içinde yer alan bazı bölgeler, Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edildi.

Antalya Kumluca’ya yeni oyun parkı ve spor alanı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca’nın Beykonak ve Salur mahallelerine oyun parkı ve spor alanı oluşturdu.

antalya expo alanı çalışmaları Haberi

antalya expo alanı çalışmaları

Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'ya şu ana kadar 34 ülkenin katılımı teyit ettiğini, 7 uluslararası kuruluşun da katılmasının beklendiğini bildirerek, "Katılım için olumlu seyir eden ülkeler de var" dedi.


Kentteki bir otelde düzenlenen EXPO Konseyi 12. Olağan Toplantısı'nda, EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın yaptığı ve devam eden programlar görüşüldü.


Burada konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, EXPO 2016 Antalya'nın açılışına 7,5 ay gibi bir zamanın kaldığına vurgu yaparak, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.


EXPO alanında çalışmaların büyük bölümünün aralık ayının sonunda tamamlanacağını ifade eden Türker, "EXPO kulesi ise şubat ayının sonuna kalacak. Uluslararası alanda çeşitli ülkelerden katılım teyitleri geldi. Bugün geldiğimiz noktada 34 ülke, katılımı teyit etti, 7 uluslararası kuruluşun katılması bekleniyor" dedi.


Türker, EXPO alanında ağaçlandırma ve bitkilendirme faaliyetlerinin önemine işaret...